NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Tocana de vita cu sos barbeque si vin

Picture of Prăji

Prăji

martie 17, 2021

Fac destul de rar tocanuri, insa si cand fac, le fac memorabile. :)) Stiu, par lipsita de modestie, insa aceasta tocana de vita cu sos barbeque este unul dintre cele mai bune preparate cu carne de vita pe care le-am facut vreodata.

Ce are insa special aceasta tocana este sosul pe care l-am obtinut: am calit ceapa si morcov, apoi am adaugat sos barbeque, vin rosu si supa de oase. Sosul in care s-a scaldat carnea a facut dintr-o tocana buna, una excelenta.

Dupa cum deja v-am obisnuit, am facut tocana la unul dintre vasele , care pe langa functiile slow si de sotare are si functia de gatire sub presiune, una dintre cele mai utile funcții cand vrei sa prepari carne fibroasa, alimente care se gatesc mai greu sau, cand pur si simplu te grabesti.

Eu am sigilat carnea, am sotat legumele am adaugat carnea si lichidele si am pus capacul in 40 de minute am avut carne gatita si asezonata perfect!

Bineinteles tocana se face la fel de bine si intr-un va iesi la fel de frageda si gustoasa, timpul fiind unul diferit.

Lista de ingrediente (Pentru 6 porții)

Cum procedăm?

Punem 3 linguri de ulei in vasul Croc-Pot si setam functia „sotare”

Adaugam bucatile de carne, intr-un singur strat, si le frigem pe ambele parti (eu am prajit carnea in 3 serii)

Facem acest pas pentru un plus de gust – mai adaugam putin ulei daca e nevoie pentru fiecare tura de prajit in parte

In vas, fara sa il clatim, adaugam din nou 2 linguri de ulei, morcovul curatat si taiat felii de 1/2 cm si ceapa curata si taiata rondele

Amestecam, apoi daugam capacul (superficial, nu sigilam)si lasam sa se caleasca 2-3 minute

Dupa cele 3 minute amestecam si adaugam carnea

Adaugam lichidele, vinul, sosul barbeque sau supa (daca folosim cub, adaugam apa si cubul si nu vom mai adauga sare)

Punem cimbrul si frunzele de dafin, 1/2 lingurita de piper si 1 +1/2 lingurita sare, apoi adaugan faina si amestecam

Punem capacul, sigilam, setam functia „meat-stew” si accesoriul de abur pe „treapta” presiune

Dupa ce programul este finalizat, lasam sa se depresurizeze de la sine – astfel va mai continua putin gatirea

Tocana este foarte versatila, se poate servi cu paine, alaturi de paste, orez sau cartofi.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.