NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Tarta cu glazura sticloasa de zahar ars si crema de lapte cu vanilie

Picture of Prăji

Prăji

ianuarie 5, 2022

Astazi vin la voi cu o reteta pe care o am de mult pe lista de „to do!”. Este reteta gasita intr-una dintre cartile lui Jamie Oliver. A iesit delicioasa!

Am facut un aluat fraged cu unt @lurpakro, am umplut tarta cu crema, am pudrat usor cu scortiosara, apoi am acoperit cu un strat subtire de zahar ars auriu, care dupa racire s-a intarit . Mai jos va las reteta video, apoi pe cea scrisa:

Lista de ingrediente (pentru o forma de 24 cm - BLAT)

Lista de ingrediente (pentru crema)

Cum procedăm?

Blatul:

Adaugam untul rece taiat cuburi peste faina amestecata cu zaharul si sarea si il faramitam pana obtinem un pesmet.

Adaugam oul si laptele si framantam un aluat fin. Il invelim in folie si dam la rece 30′.

Dupa, il intindem, il punem in tava si il coacem in orb (vedeti pe blog)15′ la 200 grade.

 

Crema:

Amestecam ouale cu zaharul, amidonul si faina.

Punem pe foc laptele vanilia si sarea, iar cand s-a infierbantat il turnam in fir subtire peste compozitia cu ou.

Punem totul inapoi in vas si fierbem pana obtinem o crema groasa.

Adaugam cubul de unt, amestecam pana cand acesta este topit.

Mai lasam la foc mic 4-5 minute amestecand incontinuu, apoi turnam crema peste aluatul copt si mai coacem 20 minute la 180′.

Pudram cu scortisoara si lasam sa se raceasca complet.

Dupa racire topim 150 g zahar si il punem peste tarta. O servim rece.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.