Tarta cu glazura sticloasa de zahar ars si crema de lapte cu vanilie

Astazi vin la voi cu o reteta pe care o am de mult pe lista de „to do!”. Este reteta gasita intr-una dintre cartile lui Jamie Oliver. A iesit delicioasa!

Am facut un aluat fraged cu unt @lurpakro, am umplut tarta cu crema, am pudrat usor cu scortiosara, apoi am acoperit cu un strat subtire de zahar ars auriu, care dupa racire s-a intarit . Mai jos va las reteta video, apoi pe cea scrisa:

Ingrediente (pentru o forma de 24 cm):
Blatul: 250 g faina, 50 g zahar pudra, 125 g unt, un ou, 1 lingura lapte un praf de sare.
Adaugam untul rece taiat cuburi peste faina amestecata cu zaharul si sarea si il faramitam pana obtinem un pesmet. Adaugam oul si laptele si framantam un aluat fin. Il invelim in folie si dam la rece 30′. Dupa, il intindem, il punem in tava si il coacem in orb (vedeti pe blog)15′ la 200 grade.
Crema: 600 ml lapte, semintele unei pastai de vanilie, 75 g zahar brun, 2 oua, 2 linguri de amidon din porumb, 1 lingura si jumatate de faina, 10 g unt, un praf de sare, 1/2 lingurita scortisoara
Amestecam ouale cu zaharul, amidonul si faina. Punem pe foc laptele vanilia si sarea, iar cand s-a infierbantat il turnam in fir subtire peste compozitia cu ou. Punem totul inapoi in vas si fierbem pana obtinem o crema groasa. Adaugam cubul de unt, amestecam pana cand acesta este topit. Mai lasam la foc mic 4-5 minute amestecand incontinuu, apoi turnam crema peste aluatul copt si mai coacem 20 minute la 180′. Pudram cu scortisoara si lasam sa se raceasca complet.
Dupa racire topim 150 g zahar si il punem peste tarta. O servim rece.

Cu drag, Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.