Tarta cu ganache de ciocolata alba infuzata cu busuioc, flori comestibile si capsuni

Summer is here!

Dupa cum v-am promis, voi continua seria retetelor de tarte pe care le-am facut la evenimentul care a avut loc in familia noastra la inceputul acestei veri. Am sa va prezint fiecare fel in parte, sa nu va bulversez si sa nu va aglomerez. Va dau timp sa analizati si sa vedeti ce va place. Un lucru va spun sigur: toate sunt arome de vara, se fac usor si cu ingrediente la indemana oricui.

tarta cu ganache de cioco alba si capsuni 4Astazi va prezint tarta cu ganache de ciocolata alba infuzata cu busuioc, flori comestibile si capsuni, o tarta foarte fina si eleganta, atat ca aspect, cat si la gust. Am observat ca a fost chiar si preferata unora… ma mir pentru ca cea cu ciocolata si alune a fost in top… cu totii iubiti ciocolata si caramelul.

Cred ca pentru a-ti placea tarta aceasta trebuie sa fi experimentat multe gusturi, combinatia de ciocolata alba, busuioc si capsuni este una foarte delicata si usor neasteptata pentru gusturile cu care suntem noi obisnuiti. Cert este ca busuiocul scoate aceasta tarta din anonimat si o duce la nivel de desert fin.

tarta cu ganache de cioco alba si capsuni 2

Tarta cu ganache de ciocolata alba infuzata cu busuioc, flori comestibile si capsuni
Print
Ingrediente (pentru o tarta – tava de 26 cm/dreptunghiulara)
Pentru aluat
  1. 250 g faina alba de grau
  2. 125 g unt gras (82% grasime) foarte rece, de la frigider
  3. 1 praf de sare
  4. 3-4 linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
  1. 200 g ciocolata alba
  2. 100 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
  3. O crenguta de busuioc (de preferat italienesc) de ~ 20 cm
Pentru decor
  1. 150 g capsuni
  2. Cateva flori comestibile
  3. Cateva frunze de busuioc
Cum procedam
Aluatul
  1. Punem intr-un bol incapator faina si sarea, apoi le amesetcam
  2. Adaugam untul taiat cuburi peste faina
  3. Cu ajutorul varfurilor degetelor infainate maruntim grasimea astfel incat sa obtinem un pesmet fin
  4. !Atentie, aceasta operatiune se face obligatoriu cu degetele, deoarece podul palmelor ste prea cald, fapt ce va face ca grasimea sa se topeasca si astfel aluatul nostru va deveni elastic si tare.
  5. ! Aceast aluat se poate face si in blender!
  6. Dupa ce am obtinut textura de pesmet, adaugam apa rece si, cu ajutorul unei furculite (reci) amestecam energic
  7. Dupa incorporarea apei framantam cu mana aluatul doar cat sa se lege – nu este nevoie sa avem un aluat compact, e suficient sa unim firimiturile intr-o bila
  8. Aplatizam bila de aluat, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute
  9. Dupa cele treizeci de minute, scoatem aluatul, il intindem intre doua foi de hartie de copt sau pe un blat pe care am pus un pic de ulei, apoi, rulam aluatul pe sucitor si il punem in tava
  10. Coacem aluatul in orb (va las mai jos un link cu coacerea in orb), apoi il dam deoparte si facem umplutura.
Umplutura
  1. Punem smantana intr-o cratita cu fundul dublu apoi o dam la foc mic
  2. Cand incep sa iasa aburi, oprim focul si punem crenguta intreaga de busuioc in smantana fierbinte
  3. Lasam busuiocul la infuzat 15-20 minute, apoi scoatem crenguta (si o aruncam)
  4. Punem din nou smantana la foc mic, o lasam pana se infierbanta, apoi oprim focul
  5. Adaugam in cratita cu smantana ciocolata alba taiata cubulete
  6. Avem grija ca lichidul sa acopere in intregime ciocolata – dam deoparte pentru doua minute
  7. Dupa cele doua minute amestecam cu un tel pana cand am incorporat toata cicoclata si compozitia s-a transformat intr-o pasta lucioasa
  8. Acoperim cu o folie de plastic compozitia astfel incat folia sa atinga direct ciocolata, astfel vom evita formarea crustei
  9. Lasam compozitia sa se raceasca complet
  10. Dupa racire punem compozitia intr-un bol si mixam la viteza medie spre mare pana cand obtinem o crema ferma (teapana) – astfel am obtinut ganache/ganas
  11. Punem crema intr-un pos cu stea sau floare si posam floricele in coaja de tarta
  12. Daca nu aveti (pos cau chef) sa posati, puteti sa toata crema in coaja in tarta, apoi sa o nivelati cu o spatula sau un cutit
  13. Decorati cu capsuni proaspete intregi sau taiate in jumatati, flori comestibile si frunze de busuioc.
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
 Cum se coace in orb.
tarta cu ganache de cioco alba si capsuni 3
Nu va speriati de gusturi noi, dati-le o sansa si le veti iubi. Nu uitati, gustul se eduuca. 😉
Cu drag, Praji!

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *