NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Tarta cu branza si sfecla rosie

Picture of Prăji

Prăji

februarie 18, 2019

Ce fac ce nu fac iar ajung sa pregatesc o tarta. Sunt oare singura innebnita dupa ele? Fie ca sunt dulci, cu blat fraged sau de biscuiti, fie sarate sau cu blat cu  untura sau ulei, tartele sunt primele cand vine vorba de combinatii de gusturi.

Mi se pare ca o tarta iti oefra ocazia sa faci combinatii de gusturi la care altfel doar visezi. Exact acesta este si cazut acestei tarte cu sfecla rosie si telemea cu blat fraged facut  fara unt. 

Da, vedeti bine: fara unt si fara untura, insa cu vin si ulei de masline. Este o reteta pe care am gasit-o pe site-ul lui Adi Hadean, dar este pregatita de Olguta Pastry Shop. Este incredibil at de fraged si „stratficat” poate iesi un aluat care nu contine unt sau untura.

Tind sa cred totusi ca secretul sta in aciditatea vinului. Dar despre explicatiile stiintifice alta data. Haideti acum sa va spun ce am pus eu in acest aluat de tarta: crema de branza, telemea si sfecla rosie. Combinatia de branza sarata cu sfecla rosie dulce este de vis! Dupa ce am preparat-o si am mancat-o m-am gandit ca s-ar fi potrivit foarte bine si putina pasta cu hrean in compozitie. Sigur data viitoare voi adauga. De asemenea, cad i-am trimis simpaticul stop motion de mai jos, mama mi-a spus ca in loc de susanul de la final s-ar fi potrivit mai bine chimen. Are dreptate, chimenul ar fi mers mai bine. De ce nu m-am gandit eu la asta?! 

00:03
 
00:28
 
 

Mai jos va las reteta, dar voi aduga cu mentiunea de „optional” si ingredientele pe care eu nu le-am adaugat, desi cred ca s-ar fi potrivit.

Lista de ingrediente (pentru aluat, pentru 8 portii)

Lista de ingrediente (pentru decor)

Cum procedăm?

Aluatul:

Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele pentru aluat, apoi framantam cat sa formam o bila de aluat  – invelim intr-o folie si dam deoparte (nu la rece) cat pregatim umplutura

Umplutura:

Amestecam toate ingredientele (mai putin sfecla) pana se omogenizeaza si obtinem o pasta moale

Montaj:

Intaindem aluatul intr-o foaie cu o grosime de ½ cm

In centrul foii intindem umplutura, astfel incat sa lasam 3-4 cm din marginile aluatului neacoperite

Peste umplutura punem sfecla taiata felii subtiri

Aducem aluatu peste sfecla prin miscari de pliere

Batem oul ramas si cu ajutorul unei pensule ungem aluatul

Presaram seminte de susan si chimen

Cocaem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute

Servim rece cu branza telemea pe deasupra.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.