Tartă aromată, cu portocale și ciocolată

Tartă aromată, cu portocale și ciocolată

Gustul Crăciunului este si de portocale și de ciocolată, corect? Așa că de data asta vin cu ambele într-o tartă delicioasă cu extra arome de la Kamis

Dacă vreți să (vă) impresionați de sărbători, clar trebuie să o faceți. Conține în blat migdale și nucșoara pudră, pe blat ciocolată și cremă de portocale și e decorată cu portocale caramelizate și fulgi de ciocolată. #visparadis, corect?

Mai jos vă las ingredinetele, rețeta o găsiți integral pe blog.

Ingrediente (pentru o tartă cu diametrul de 26 cm):

Blat: 175 g unt, 100 g zahăr tos, 250 g făină de grau + extra pentru pudrat, 200 g migdale măcinate, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 1/4 linguriță nucșoară pudră Kamis

Stratul de cicoolată: 150 g ciocolată neagră, 150 ml smântână ptr frișcă

Crema: 5 ouă, 200 g zahăr tos, sucul și coaja a 4 portocale, 140 ml smantana grasa, 1/2 linguriță esență de lămâie Kamis, 1 linguriță esență de vanilie Kamis, sucul unei lămâi

Toping: 50 g zahăr, 1 portocală curățată de coajă și feliată, bombobele de decor Kamis (optional)

Cum procedăm:

  • Blatul:
    Încingem cuptorul la 200 de grade
    Amestecăm ingredientele uscate, apoi oul și incorporam untul rece, dat prin răzătoare. Montam aluatul într-o forma de tartă
    Punem o foaie de copt peste aluat, adăugăm orez, fasole sau bile ceramice și coacem aluatul (în orb – asa se numește procesul de coacere fără umplutura) pentru 10 minute, apoi îndepărtăm orezul și foaia și mai coacem 5 minute
    Scoatem tava de la cuptor și lăsăm aluatul să se raceasca

•Ciocolata:
Punem la foc mic frișca lichidă până se infierbântă, adăugăm ciocolata mărunțită, așteptăm 2 minute, apoi amestecăm cu un tel până obținem o cremă fină
Ungem cu crema de ciocolată aluatul apoi iar dăm la rece pâna facem crema de portocale
Între timp încingem cuptorul la 170° venitilatie

Crema de portocale:

Punem într-un craticioară toate ingredientele, le amestecăm bine, apoi turnam cremă în tavă
Ideal e ca acest procedeu să fie făcut chiar în cuptor pentru a nu risca sa varsam cremă, care este lichidă
Coacem pentru 40 de minute
Scoatem și dăm la rece

Toping:
Intr-o tiagie caramelizăm zahărul până devine auriu, apoi adăugăm feliile de portocală și le caramelizăm câte 1-2 minute până prind puțină culoare

Punem peste tartă feliile de portocală, restul de caramel și, optional, bombonele de ciocolată

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *