Tartă aromată, cu portocale și ciocolată
Gustul Crăciunului este si de portocale și de ciocolată, corect? Așa că de data asta vin cu ambele într-o tartă delicioasă cu extra arome de la Kamis
Dacă vreți să (vă) impresionați de sărbători, clar trebuie să o faceți. Conține în blat migdale și nucșoara pudră, pe blat ciocolată și cremă de portocale și e decorată cu portocale caramelizate și fulgi de ciocolată. #visparadis, corect?
Mai jos vă las ingredinetele, rețeta o găsiți integral pe blog.
Ingrediente (pentru o tartă cu diametrul de 26 cm):
Blat: 175 g unt, 100 g zahăr tos, 250 g făină de grau + extra pentru pudrat, 200 g migdale măcinate, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 1/4 linguriță nucșoară pudră Kamis
Stratul de cicoolată: 150 g ciocolată neagră, 150 ml smântână ptr frișcă
Crema: 5 ouă, 200 g zahăr tos, sucul și coaja a 4 portocale, 140 ml smantana grasa, 1/2 linguriță esență de lămâie Kamis, 1 linguriță esență de vanilie Kamis, sucul unei lămâi
Toping: 50 g zahăr, 1 portocală curățată de coajă și feliată, bombobele de decor Kamis (optional)
Cum procedăm:
- Blatul:
Încingem cuptorul la 200 de grade
Amestecăm ingredientele uscate, apoi oul și incorporam untul rece, dat prin răzătoare. Montam aluatul într-o forma de tartă
Punem o foaie de copt peste aluat, adăugăm orez, fasole sau bile ceramice și coacem aluatul (în orb – asa se numește procesul de coacere fără umplutura) pentru 10 minute, apoi îndepărtăm orezul și foaia și mai coacem 5 minute
Scoatem tava de la cuptor și lăsăm aluatul să se raceasca
•Ciocolata:
Punem la foc mic frișca lichidă până se infierbântă, adăugăm ciocolata mărunțită, așteptăm 2 minute, apoi amestecăm cu un tel până obținem o cremă fină
Ungem cu crema de ciocolată aluatul apoi iar dăm la rece pâna facem crema de portocale
Între timp încingem cuptorul la 170° venitilatie
Crema de portocale:
Punem într-un craticioară toate ingredientele, le amestecăm bine, apoi turnam cremă în tavă
Ideal e ca acest procedeu să fie făcut chiar în cuptor pentru a nu risca sa varsam cremă, care este lichidă
Coacem pentru 40 de minute
Scoatem și dăm la rece
Toping:
Intr-o tiagie caramelizăm zahărul până devine auriu, apoi adăugăm feliile de portocală și le caramelizăm câte 1-2 minute până prind puțină culoare
Punem peste tartă feliile de portocală, restul de caramel și, optional, bombonele de ciocolată