Supa crema din mix de ciuperci

Daca sunteti din categoria iubitorilor de ciuperci, atunci aceasta supa crema din mix de ciuperci este pentru voi. Am reusit sa fac o supa atat de gustoasa, incat mi-a fost si greu sa cred ca o supa de ciuperci poate fi atat de buna. Folosind mai multe feluri de ciuperci, gusturile pe care le regasim in supa sunt variate. De fapt cred ca savoarea ei este data de paleta de arome. Eu am folosit champignon, hribi, urechi de lemn si shiitake. Daca nu aveti toate aceste sortimente, incecati sa folositi macar 2 – champignon si hribi sau champignon si shiitake. De ce aceste doua combinatii: pentru ca champignon au gust usor neutru si hribii sau shiitake vin cu aroma intensa.

Supa crema din mix de ciuperci
Print
Ingrediente (pentru 8-10 portii)
  1. 300 g ciuperci champignon (pastram 1-2 pentru decor)
  2. 300 g hribi
  3. 3 ciuperi shiitake – hidratate in apa calda 15 minute
  4. 3-4 ciuperci urechi de lemn – hidratate in apa calda 15 minute
  5. 1 ceapa
  6. 3 catei de usturoi
  7. 2 l supa de legume (sau apa)
  8. ¼ lingurita chimen
  9. 3 linguri de ulei + 1 pentru a praji ciupercile de decor
  10. 1 foaie de dafin si 3 crengute de rozmarin legate cu o ata
  11. Sare
  12. Piper
  13. Optional 100 ml smantana dulce
Cum procedam
  1. Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit intr-o oala
  2. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam ½ pahar din supa si lasam sa fiarba 5 minute la foc mic
  3. Intre timp taiem felii toate ciupercile
  4. *Avem grija ca ciupercilor shiitake sa le taiem cozile pentru ca sunt foarte tari
  5. Dupa cele 5 minute adaugam ciupercile, buchetelul cu cimbrisor sare si piper si amestecam bine – lasam la foc mic 5 minute pana ciupercile incep sa se prajeasca usor
  6. Adaugam supa si mai lasam la fiert inca 5 minute din momentul in care da in clocot
  7. Scoatem buchetetlul de cimbrisor si, cu ajutorul unui blender, mixam bine pana cand supa ajunge la consisenta dorita (mie supa de ciuperci imi place sa fie foarte fina)
  8. La final, daca dorim, putem sa adaugam smantana dulce
  9. *Daca supa ni se pare prea groasa, mai adaugam putina supa sau apa
  10. Separat prajim usor in putin ulei ciupercile ramase pentru decor
  11. Punem in farfurii, decoram cu ciupercile prajite si savuram alaturi de o felie de paine prajita sau crutoane
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

Poftiti la supe calde pentru zile reci. 

Cu drag, Praji.

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.