Salata hranitoare cu fasole, legume proaspete, congelate și murate. Painea e bonus pentru poftă 😁
Dacă e ceva de iubesc să mănânc sunt salatele cu multe ingredinete, cu multe gusturi și texturi
Astăzi vă arăt o astfel de salată cu un dressing delicios, care poate fi consumată ca fel principal. Noi așa am mâncat-o.
Ingrediente (pentru 4 portii generoase):
Pentru dressing:
• 1 linguriță tahină – pastă de susan
• 1 linguriță unt de semințe de dovleac (optional)
• 1 linguriță muștar
• 30 ml ulei (eu am folosit din borcanul cu măsline)
• 20 ml oțet
• 1 linguriță oregano
• 1 șalotă medie tăiată mărunt
• 1 ardei iute tăiat mărunt
• 1/2 legatură mărar
• Sare
• Piper
Pentru salată:
~ 100 din fiecare:
• Fasole boabe (fiartă proaspăt sau din conservă)
• Fasole verde
• Boabe de soia
• Castraveți murați
• Castraveți proaspeti
• 1 ardei capia
• măsline
• câteva roșii (pentru textură că gust la vremea asta nu au)
Optional se pot adăuga: ouă fierte, roșii uscate, brânză feta.. sau ce vă mai place vouă, fiți creativi
Cum procedăm:
Într-un bol încăpător amestecăm toate ingredientele pentru dressing, apoi adăugăm restul Ingredinetelor și le scăldăm în dresingul delicios
Noi am mancat-o la cină cu pâine caldă, apoi, la mic dejun alături de ouă ochiuri și bacon.