Salata de primavara cu trei dressinguri diferite si indemnul sa cumparati legume romanesti

Am sa incep cu salata… Ma intrebam acum ceva timp de ce primesc asa multe intrebari referitoare la vinegretele si dressingurile pe care le pun in salata, la seminte si nuci sau la alte ingredinte. Am realizat atunci ca mare parte dintre noi vedem salata ceva foarte simplu care ne ajuta sa mancam mai cu spor felul principal sau… mai rau un fel obligatoriu atunci cand vrem sa slabim… de cele mai multe ori, o verzitura fara gust.

Am si inteles de ce. Pentru ca nu dam suficienta importanta dressingului, vinegretei, „dresalei” pe care o punem in salate. Vad adesea pe conturi de „healthy living” frunze goale, care nu au pic de vinegreta pe ele. E normal ca in acest caz sa uram salata.

O salata buna si sanatoasa este cea care e insotita de o vinegreta. Nu numai ca ne bucura papilele, insa otetul si uleiul ajuta la asimilarea nutrientilor in organism. Si nu, nu o spun eu, ci specialistii.

Mai jos va las 3 dintre dressingurile pe care le folosesc cel mai des in salate. Cat despre salata, azi m-am oprit la o varianta simpla, facuta integral din legume si verdeturi de sezon si, foarte important, toate proaspete si romanesti.

Este important ca, in general, dar cu atat mai mult in aceasta perioada, sa cumparam legume si verdeturi de la producatori locali, de la gospodari romani. Astfel ii vom ajuta si pe ei sa isi continue activitatea, dar si noi vom avea parte de legume proaspete si hranitoare atat acum, cat si pe parcursul intregului an.

Salut cu bucurie si anul acesta Programul „Gusturi romanesti de la gospodari” initiat de Mega Image acum 7 ani, care continua sa investeasca in producatorii locali de legume, care au nevoie acum mai mult decat oricand de sprijin pentru a-si vinde recoltele si pentru a avea stabilitate financiara.

Si pentru ca a inceput deja sezonul „verde”, fermierii le livreaza zilnic catre magazine ceapa verde, castraveti cornison, salata verde, spanac, urzici, loboda, leustean, ridichi, marar, patrunjel, usturoi verde si, in curand, o sa ne putem bucura si de rosii, vinete si ardei gras, la cele mai mici preturi.

Pe langa poza salatei si a dressingurilor va las cateva poze din magazinele Mega Image, dar si altele postate chiar de producatori in comentariile postarii de pe Faceebok in care se anunta continuarea programului.


Salata de primavara

Ingredinete (pentru 2 portii mari):

Salata:
1 salata verde
2 castraveti cornison
1 legatura ceapa verde
3-4 ridichi (daca frunzele sunt verzi si crude, le adaugam si pe ele in salata)
2 linguri seminte de in
1 lingura seminte de susan (optional)
Nuci, alune (optional)
50-100 g temelea proaspata sau veche (in functie de preferinte)

Vinegreta cu miere:

6 linguri ulei de masline extravirgin
Zeama unei lamai
1 lingurita de miere
3 linguri de apa
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper

Punem totul intr-un borcanel, agitam bine, apoi turnam peste salata.

Vinegreta cu otet balsamic:

6 linguri de ulei extravirgin
2 linguri otet balsamic
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper

Punem totul intr-un borcanel, agitam bine, apoi turnam peste salata.

Dressing cu iaurt si mustar

6 linguri de iaurt
1 lingurita de mustar
2 linguri ulei de masline extravirgin
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper

Punem totul intr-un borcanel, agitam bine, apoi turnam peste salata.

Vinegreta cu miere
Dressing cu iaurt si mustar
Vinegreta cu otet balsamic

Sa fiti bine si sanatosi!
Cu drag, Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *