NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
aprilie 28, 2025
Este bună oricând, dar mai ales când ai ouă rămase de la Paște.
Eu am pus ce ingrediente am avut prin frigider și grădină.
Esențiale sunt maioneza și iaurtul (sau smântână), in rest vă puteți juca după cum poftiți cu ingredientele, atâta timp cât o echilibrați ca gust și aciditate.
Eu am pus 2 fileuri de anșoa pentru extra gust (umami), capere, am avut de două feluri – le-am pus pe ambele- și gogoșari pentru aciditate și ceapă verde pentru prospețime.
Am mâncat-o pe pâine prăjită alături de chefir.
Vă las ingredientele pe care le-am folosit, cu precizarea că am făcut după ochi și după gust, ceea ce vă sfătuiesc să faceți și voi. Dacă vă place mai sărat, puneți mai mult anșoa sau capere, dacă vreți mai un gust mai acrișor, mai mulți gogoșari sau iaurt, poate și un strop de oțete. Gustați și modificați după bunul plac!
Mai întâi punem într-un castron cele două fileiuri de anșoa (aroma umami, cum îmi place să-i zic) pe care avem grijă să le mărunțim, ca să se omogenizeze bine în salată. Peste anșoa adăugăm maioneza, iaurtul, zeama de lămâie, sare, piper și codițele de la ceapa verde tăiate mărunt, pentru prospețime. Amestecăm și adăugăm după gust capere și gogoșari tăiați mărunt, pentru că vor echilibra perfect ouăle și maioneza. În acest punct ar fi bine să gustați ca salata să nu fie prea acră sau sărată. Este esențial să aveți un echilibru aciditate-cremozitate și să fie pe gustul vostru 🙂
Poftă bună!
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.