Salata de fasole boabe cu ceapa si ulei de dovleac

Sursa de sanatate uitata…

A doua propunere din aceasta saptamana de campanie, este o salata de fasole rosie boabe. Pe langa faptul ca fasolea este o importanta sursa de proteine, aceasta contine o cantitate insemnata de fier si acid folic, drept pentru care este foarte indicata in dieta doamnelor si cea a viitoarelor mamici. Bineinteles foooarte indicata si pentru barbati…unde vezi tu barbati care sa refuze o portie de fasole boabe 😉 (La fasolea pastai ramane de discutat…)

salata de fasole22

Dupa ce am facut prima data aceasta salata, nici ca m-am mai oprit… Cand am inceput sa o fac puneam ulei de masline si iesea foarte gustoasa, dar de cand am urmat sfatului lui Adrian Hadean si in loc de cel de masline, am adaugat ulei de dovleac, povestea s-a schimbat total. Bogat in vitamina E, acest ulei dens are o aroma blanda care contopeste perfect aciditatea cepei cu dulceata fasolei si aroma patrunjelului.

Aceasta salata se potriveste de minune cu peste, chiftele/burgeri, carnati, dar, de asemenea, o puteti savura si simpla.

salata fasole3

Daca v-am facut curiosi, iata de ce avem nevoie:

  • 2 conserve de fasole boabe (sau 500 g fasole fiarta si racita)
  • 2 cepe rosii medii taiate rondele
  • 1 lingura patrunjel uscat (sau 1/2 lingura patrunjel verde)
  • 3-4 linguri ulei de dovleac
  • o lingura otet balsamic
  • sare
  • piper proaspat macinat

Cum procedam:

  • luam toate ingredientele si: le amestecam, le asezonam, iar le amestecam… apoi mancam!

salata fasole11

S-aveti pofta!

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *