NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Gulii cu smantana si maghiran

Picture of Prăji

Prăji

august 4, 2013

Bunatati aproape uitate…

Nu de mult mi-a picat in mana una dintre cartile lui Radu Anton Roman („Ardealul”). Spre rusinea mea nu citesem nicio carte cu retetele lui (nu-i timpul pierdut). Stiam ca el promova (si prin cartile si emisiunile ramase, inca o face) bucataria romaneasca si cauta retete si bucate uitate in timp, insa  nu ma asteptam sa fiu atat de uimita de diversitatea bucatariei romanesti, de multitudinea de ingerdiente care se folosesc in bucataria noastra. In continuare raman profund dezamagita de faptul ca multe dintre aceste retete au fost uitate, multi dintre noi preferand sa ne umplem stocamcul in loc sa savuram aromele si gusturile care – dupa cum veti vedea mai jos – ne sunt foarte la indemana.

O reteta mi-a atras atentia a fost cea care are ca personaje principale guliile, „gulioare” dupa cum le spunea el :). Am studiat-o, m-am gandit putin cum sa o adaptez (nu se putea altfel) si am plecat la piata ;).

Inainte sa va descriu insa reteta, as vrea sa va spun, ca pe langa faptul ca sun foarte gustoase, guliile au si foarte multe beneficii: regleaza nivelul de zahar din sange, intaresc oasele si dintii, combat contractiile musculare, fortifica sistemul imunitar, previn anemia, previn cancerul, vindeca degeraturile etc. Daca v-am convins, mergeti la piata, luati doua gulii si dati-i bataie.

 

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

  • taiem guliile cubulete
  • punem la incins uleiul
  • cand uleiul este incins adaugam guliile
  • le prajim la foc moderat timp de 10 minute
  • taiem marunt maghiranul si patrunjelul, adaugam fulgii de ardei iute
  • intr-un bol adaugam smantana si amestecul de verdeturi, asezonam
  • dupa ce am prajit guliile, le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei
  • tranferam guliile intr-un vas termorezistent
  • le amestecam cu smantana si le dam al cuptor pentru 15 minute

Aceste gulii pot fi consumate ca atare, dar merg foarte bine si cu o friptura.

Pofta buna!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.