Salata cu smochine, branza de capra, prosciutto cotto si fistic

Daca vreti sa savurați o salata cu un gust deosebit, daca vreti sa va impresionați invitații sau daca pur si simplu vreti sa savurați o explozie de gusturi si arome, aceasta salata este răspunsul.

Este o salata cu o combinatie interesanta de gusturi si texturi, dar este si satioasa. Vinegreta cu oțet din vin si ulei de masline de calitate și miere vine sa completeze perfect răsfățul.

Mai jos va las reteta si cateva imagini frumoase.

Ingrediente pentru doua portii:

Salata:

2 maini de salata – eu am folosit 1/2 punga de mix de frunze (preferatele voastre)
1 bucățică de 50 g barnza cremoasa de capra
3-4 smochine
3 felii proscitto cotto
O mana de fistic (sau nucile voastre preferate)

Vinegreta:

3 linguri ulei de masline
1 lingura oțet din vin
1/2 lingurita miere
Sare de mare

Cum procedam:

Intr-un bol/borcan mic amestecam ingredientele pentru vinegreta – daca amestecam intr-un bol o facem cu furculita, daca in borcan, punem capacul si agitam bine;
Intr-un bol încăpător punem frunzele si le amestecam cu vinegreta;
Adaugam restul ingredientelor – smochinele taiate in sferturi, branza de capra feliata sau in bucatele, feliile de prosciutto rupte fâșii si fisticul
Amestecam inca o data usor toata salata si o savuram cu pofta!

Cu drag, Prajiturela.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *