Ruladă din mușchiuleț de porc cu spanac și ciuperci

Ruladă din mușchiuleț de porc cu spanac și ciuperci

Este o rețetă ideală de pus pe masa de sărbători: Ruladă rotisată la airfryerul @brevilleromania

Am folosit pentru umplutură spanac și ciuperci, care au frăgezit carnea și au păstrat-o suculentă. Funcția de rotisare e foarte utilă pentru că ajută la rumenirea uniformă, dar rețeta poate fi făcută și la cuptorul obișnuit sau într-un airfryer fără rotisare.

Pentru o ruladă de ~ 15 cm

• O bucată de mușchiuleț de porc sau cotlet de porc;
• 300 g ciuperci – eu am avut galbiori – tocate mărunt;
• 2 cepe verzi sau o ceapă mică albă (tocate/tocată mărunt);
• O caserolă de baby spanac;
• 5-6 felii de bacon;
• ulei pentru călit;
• condimentele preferate.

Cum procedăm:

• Călim ceapa cu ciupercile, în 3 linguri de ulei ~10 minute la foc mic, până scade lichidul lăsat de ciuperci, apoi adaugam sare, piper si condimente – eu am adaugat pudră de usturoi;
• Călim spanacul intr-o lingură de ulei până se înmoaie;
• Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit „desfacem” muschiulețul astfel încât să obținem o „foaie” cu grosimea de 1 cm;
• Întindem pe bucata de carne spanacul, apoi ciupercile;
• Rulăm carnea intr-o ruladă pe care apoi o invelim în bacon și o legăm cu sfoară alimentară – orientam marginea ruladei în sus, astfel nu riscam sa cadă din umplutură;
• Setam airfryerul la 170° la funcția pui (iconița cu pui)
• Punem rulada pe „țepușa” cu care vina aparatul, fixam bine accesoriile laterale, apoi punem rulada în locașurile special dedicate;
• Închidem ușa si apăsăm iconița pentru rotisare (iconița cu cele doua săgeti de lângă setarea timpului)
• Coacem pentru 50 de minute

Ideal este să avem un termometru de carne.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *