Este o rețetă ideală de pus pe masa de sărbători: Ruladă rotisată la airfryerul @brevilleromania
Am folosit pentru umplutură spanac și ciuperci, care au frăgezit carnea și au păstrat-o suculentă. Funcția de rotisare e foarte utilă pentru că ajută la rumenirea uniformă, dar rețeta poate fi făcută și la cuptorul obișnuit sau într-un airfryer fără rotisare.
Pentru o ruladă de ~ 15 cm
• O bucată de mușchiuleț de porc sau cotlet de porc;
• 300 g ciuperci – eu am avut galbiori – tocate mărunt;
• 2 cepe verzi sau o ceapă mică albă (tocate/tocată mărunt);
• O caserolă de baby spanac;
• 5-6 felii de bacon;
• ulei pentru călit;
• condimentele preferate.
Cum procedăm:
• Călim ceapa cu ciupercile, în 3 linguri de ulei ~10 minute la foc mic, până scade lichidul lăsat de ciuperci, apoi adaugam sare, piper si condimente – eu am adaugat pudră de usturoi;
• Călim spanacul intr-o lingură de ulei până se înmoaie;
• Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit „desfacem” muschiulețul astfel încât să obținem o „foaie” cu grosimea de 1 cm;
• Întindem pe bucata de carne spanacul, apoi ciupercile;
• Rulăm carnea intr-o ruladă pe care apoi o invelim în bacon și o legăm cu sfoară alimentară – orientam marginea ruladei în sus, astfel nu riscam sa cadă din umplutură;
• Setam airfryerul la 170° la funcția pui (iconița cu pui)
• Punem rulada pe „țepușa” cu care vina aparatul, fixam bine accesoriile laterale, apoi punem rulada în locașurile special dedicate;
• Închidem ușa si apăsăm iconița pentru rotisare (iconița cu cele doua săgeti de lângă setarea timpului)
• Coacem pentru 50 de minute
Ideal este să avem un termometru de carne.