NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
mai 6, 2016
Culori de toamna la inceput de vara
Pe mine vremea asta mohorata ma face sa vreau sa mananc mancaruri care ma duc cu gandul la caldura, prajituri cremoase, cu gusturi clade si blande. Asa ca, la inceput de primavara m-am gandit sa vin cu o reteta cu culori tomnatice. Daca ma urmariti pe Facebook si Instagram, sau daca v-ati uitat la Bake Off Romania, stiti ca imi place sa combin arome si gusturi, vorba aceea, vanilie si ciocolata stie toata lumea. 😉 Asadar azi vin o cu combinatie indrazneata, creatie proprie de la A la Z si de care eu sunt foarte mandra: rulada cu orzo si crema cu smochine deshidratate
In blatul ruladei am pus orzo, care un fel de cafea fara cofeina, preferata de italieni. Este o pudra de culoare bruna realizata din orz prajit. Se aseamana la gust cu cafeaua instant. Eu am primit aceasta cafea din Italia (stiu insa ca se gaseste si la noi), dar daca nu aveti sau nu vreti sa folositi orzo, puteti oricand sa o inlocuiti cu cafea instant.
Crema cu smochine deshidratate este… cum sa va zic, ceva de vis. Este o crema cu baza de crema de patiserie pe care am creat-o pentru una dintre petrecerile caritabile organizate de minunata Veronica de la minuni.ro. Lumea a fost atat de incantata, incat mi-am zis ca trebuie neaparat sa o mai fac si sa v-o arat si voua.
Blatul
Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Batem albusurile cu praful de sare, pana se formeaza o spuma usoara, apoi adaugam, pe rand, lingura cu lingura, zaharul pana cand se fomeaza o bezea tare
Adaugam galbenusurile si le incorporam usor in albusuri
Cernem faina impreuna si orzo si le adaugam, in ploaie, peste oua
Amestecam cu o spatula cu miscari ample de sus in jos pana cand toata faina s-a incorporat
Turnam compozitia intr-o tava (cea cu care vine cuptorul), care a fost tapetata cu hartie de copt in prealabil
Coacem la 180 de grade pentru 12-15 minute
Scoatem din cuptor, lasam blatul sa se raceasca 5 minute, apoi il punem (partea fara hartie in jos) pe un porsop mare, umed
Dezlipim hartia de copt si acoperim tot baltul cu prospul umed (sau altul, daca nu aveti unul mare:) si lasam asa pana cand e gata crema.
Punem laptele la incalzit
Separat amestecam galbenusurile cu praful de sare, zaharul si amidonul
Cand laptele a inceput sa fiarba usor, il luam de pe foc
Turnam in fir subtire (sau cu o lingura) jumatate din cantitatea de lapte peste galbenusuri si amestecam energic
Turnam compozitia cu ou peste restul laptelui si dam din nou pe plita, la foc mic, amestecand continuu, pana cand compozitia se transforma intr-o crema densa
Adaugam semintele de la pastaia de vanilie sau extractul de vanilie si mai amestecam o data
Luam de pe foc, punem crema pe o farfurie intinsa si o acoperim cu o folie de plastic (sa nu formeze crusta), apoi o lasam sa se raceasca
Punem smochinele intr-un blender si mixam pana obtinem o pasta (daca e prea uscata compozitia, adaugam o lingura de apa)
Amestecam crema de vanilie cu pasta de smochine
Punem crema cu smochine peste blat si rulam usor.
Decoram cu jumatati de smochine si frunze de menta.
Fiti curajosi si incercati gusturi noi.
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.