Faceți meal-prep? Că eu de abia am început așa, serios și nu mă recunosc, dar doamne ce bine-i când ai o zi plină, scoți o pungulită, pui conținutul într-un vas și pac, în 10 minute mănânci.
Știu, nu am descoperit eu America, însă credeam despre mine că am timp să gătesc zilnic fiecare masă… până când nu am mai avut… Îi mulțumesc nutriționistei mele, Ana Maria Anghel, care m-a ajutat să mă organizez.
Mai jos vă las rețeta de pui tikka masala, high protein, low calories, evident – 300 și puțin calorii cu tot cu orez.
Pentru 4 porții:
2 linguri ulei (eu am folosit de cocos)
800 g piept de pui tăiat cuburi
2 cepe albe medii tocate mărunt
5-6 căței de usturoi – zdrobit
2 cm ghimbir – răzuit
400 gr roșii pasate
250 ml smântână de gătit (cât mai slabă)
20 g garam masala (eu am pus 4 lingurițe cu varf)
1 linguriță de boia (dulce sau iute)
sare
În ulei prăjim rapid 3-4 minute puiul – în 2-3 serii. Îl scoatem din oală, apoi călim ceapa pentru 10 minute la foc mic – adăugăm și ~100 ml apă. După ce a devenit translucidă adăugăm mirodeniile, usturoiul și ghimbirul – călim 1 minut. Adăugăm puiul, apoi rosiile pasate și smântână. Lăsăm la foc mix 7-10 minute și gata!
Eu am mâncat o porție alături de orez și una alături de mămăligă.