Quiche cu branza de capra si rosii colorate

Tarta asta super apetisanta aparea anul trecut in revista Mega Image impreuna cu un interviu al subsemnatei. Eu de atunci am mai facut de cateva ori tarta, insa nu am publicat reteta pe blog. Revista a fost trecatoare, pozele frumoase si m-am gandit ca este pacat sa se piarda o asa idee faina de tarta sarata de vara. 

Am scos pozele din arhiva si iata ca in mijloc de vara vin spre voi cu aceasta reteta de quiche cu branza de capra si rosii colorate – rosii de la prieteneii de la Buniol. Ca si in anii trecuti astept cu nerabdare recolta Buniol, desi anul acesta ploile au fost destul de neprietenoase cu rosiile felurile crescute natural. 

Mai jos va las reteta de tarta super delicioasa si colorata. 

Ingrediente (pentru o tava de marta de 16 cm):

Pentru aluat:

150 g faina integrala de grau

150 g faina integrala de secara

120 g unt – 82% grasime

½ lingurita sare

4 linguri apa foarte rece

Pentru umplutura:

100 g telemea de capra

200 g branza de vaci

100 ml smanatana pentru gatit

2 oua

½ lingurita piper

¼ lingurita nucsoara

2-3 rosii medii-mici, de preferat colorate

Pentru decor:

½ lingurita susan negru

Funze de busuioc

Cum procedam:

Punem intr-un bol incapator faina si sarea, apoi le amesetcam

Taiem grasimea cubulete si o adaugam peste faina

Cu ajutorul varfurilor degetelor infainate maruntim grasimea astfel incat sa obtinem un pesmet fin

!Atentie, aceasta operatiune se face obligatoriu cu degetele, deoarece podul palmelor este prea cald, fapt ce va face ca grasimea sa se topeasca si astfel aluatul nostru va deveni elastic si tare.

! Aceast aluat se poate face si in blender!

Dupa ce am obtinut textura de pesmet, adaugam cele doua linguri de apa rece si, cu ajutorul unei furculite (reci) amestecam energic

Framantam cu mana aluatul doar cat sa se lege – nu este nevoie sa avem un aluat compact, e suficient sa unim firimiturile intr-o bila

Aplatizam bila de aluat, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute

Dupa cele 30 de minute, scoatem aluatul, il intindem intre doua foi de hartie de copt sau pe un blat pe care am pus un pic de ulei, apoi rulam aluatul pe sucitor si il punem in tava

Modelam bine aluatul dupa forma tavii, apoi il intepam  din loc in loc cu ajutorul unei furculite

Peste aluat punem hartie de copt pe care o acoperim cu boabe de fasole sau orez (acestea vor impiedica aluatul sa le umfle)

Coacem aluatul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10 minute, apoi scoatem boabele cu tot cu hartia de copt si mai lasam la cuptor inca 5 minute

Scoatem tava de la cuptor si reducem temperatura la 175 de grade

Umplutura:

Amestecam intr-un blender toate ingredientele, mai putin rosiile

Turnam compozitia in tava, apoi adaugam rosiile taiate felii

Coacem la 175 e grade pentru 30 de minute

Dupa cele 30 de minute scoatem tava de la cuptor, lasam tarta sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o decoram cu susan si busuioc.

Bucurati-va de toate culorile verii, ele inseamna sanatate!

Cu drag, Praji. 

Poate iti place si

2 comments

  1. Untul (care apare la ingrediente) e totuna cu grasimea (pomenita de 3 ori in text) ?

    Tarta este interesanta si o sa ma apuc de ea.

    Multumesc.

    1. Da, Mihai. Pentru ca putem folosi si altfel de grasime – untura, un de cocos. Am denumit generic grasime.

Leave a Reply

Your email address will not be published.