NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Pui cu sos de smantana, bacon, rosii uscate si spanac

Picture of Prăji

Prăji

aprilie 28, 2020

Vi s-a intamplat vreodata sa vreti sa faceti un preparat pe care l-ati mancat la un restaurant sau l-ati vazut intr-o poza? Sunt sigura ca da.

Acesta este si cazul acestui pui cu smantana, rosii uscate si spanac. Am vazut acum ceva timp o poza asemanatoare pe Pinterest. Nu am salvat-o, cautam altceva si am vazut-o in treacat. Se pare insa ca m-a impresionat fara sa-mi dau seama pentru ca m-am gandit destul de mult la ea. Am cautat-o dar nu am gasit-o pentru ca nu stiam ce sa caut. Asa ca, din amintire, am facut un preparat care cred eu ca era in poza. Cu bucurie va spun, nu stiu ce gust avea cel de pe Pinterest, insa cel din poza la care va uitati voi are un gust divin.

 

Pieptul de pui suculent, sosul dens abunda in arome, iar texturile diferite ne provoaca placere la fiecare imbucatura. Va promit ca daca nu va placea pana acum puiul cu sos de smantana, acest sos colorat va deveni preferatul vostru.

Lista de ingrediente (Pentru 6 portii)

Cum procedăm?

Taiem pieptul/pulpele de pui in bucati de dimensiuni asemanatoare, apoi le asezonam cu sare si piper

Intr-o tigaie cu diametrul de 30 cm punem uleiul, iar cand s-a incins adaugam carnea

Rumenim carnea pe fiecare parte pana capata o culoare aurie, apoi o scoatem din tigaie

Adaugam in tigaie baconul, il rumenim amestecandu-l 2 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam la foc 2 minute

Dupa cele 2 minute adaugam usturoiul taiat felii, amestecam si mai lasam pe foc 1 minut

Adaugam chimenul si boiaua, amestecam, apoi adaugam rosiile uscate rehidratate 10 minute in apa calda (daca aveti rosii uscate si marinate in ulei, adaugati-le direct)

Turnam smantana, piperul si amestecam din nou

Adaugam frunzele spanac intregi si leusteanul tocat

Amestecam, apoi punem bucatile de carne si le inveim bine in sos

Lasam la foc 3-4 minute, pana cand carnea este bine inveluta in sos.

*Nu mai adaugam sare deoarece baconul este foarte sarat. Daca insa am folosit altfel de slanina, adaugam sare dupa gust.

Servim cald!

*Daca ne mai ramane si vrem sa incalzim, dar sosul s-a solidificat, adaugam catvea linguri de apa.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.