Pui cu sos de smantana, bacon, rosii uscate si spanac

Vi s-a intamplat vreodata sa vreti sa faceti un preparat pe care l-ati mancat la un restaurant sau l-ati vazut intr-o poza? Sunt sigura ca da.

Acesta este si cazul acestui pui cu smantana, rosii uscate si spanac. Am vazut acum ceva timp o poza asemanatoare pe Pinterest. Nu am salvat-o, cautam altceva si am vazut-o in treacat. Se pare insa ca m-a impresionat fara sa-mi dau seama pentru ca m-am gandit destul de mult la ea. Am cautat-o dar nu am gasit-o pentru ca nu stiam ce sa caut. Asa ca, din amintire, am facut un preparat care cred eu ca era in poza. Cu bucurie va spun, nu stiu ce gust avea cel de pe Pinterest, insa cel din poza la care va uitati voi are un gust divin.

Pieptul de pui suculent, sosul dens abunda in arome, iar texturile diferite ne provoaca placere la fiecare imbucatura. Va promit ca daca nu va placea pana acum puiul cu sos de smantana, acest sos colorat va deveni preferatul vostru.

Ingrediente (pentru 6 portii):

900 g – 1 kg pipet de pui sau pulpe dezosate (eu am avut 900 g pipet de pui)
100 g bacon cubulete sau felii
1 ceapa medie alba sau 3 cepe verzi (eu am avut frunzele de la 4 cepe verzi)
3 catei de usturoi
1 mana de rosii uscate (cat incap in causul palmei ~ 30 g)
300 ml smantana de gatit
1 crenguta leustean – frunzele
10-15 frunze de spanac proaspat (eu am avut spanac normal. Daca nu gasiti, folositi 1/2 caserola de baby spanac)
1/4 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita boia afumata
1/2 lingurita piper
Sare
2-3 linguri ulei

Cum procedam:

Taiem pieptul/pulpele de pui in bucati de dimensiuni asemanatoare, apoi le asezonam cu sare si piper
Intr-o tigaie cu diametrul de 30 cm punem uleiul, iar cand s-a incins adaugam carnea
Rumenim carnea pe fiecare parte pana capata o culoare aurie, apoi o scoatem din tigaie
Adaugam in tigaie baconul, il rumenim amestecandu-l 2 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam la foc 2 minute
Dupa cele 2 minute adaugam usturoiul taiat felii, amestecam si mai lasam pe foc 1 minut
Adaugam chimenul si boiaua, amestecam, apoi adaugam rosiile uscate rehidratate 10 minute in apa calda (daca aveti rosii uscate si marinate in ulei, adaugati-le direct) Turnam smantana, piperul si amestecam din nou
Adaugam frunzele spanac intregi si leusteanul tocat
Amestecam, apoi punem bucatile de carne si le inveim bine in sos
Lasam la foc 3-4 minute, pana cand carnea este bine inveluta in sos.
*Nu mai adaugam sare deoarece baconul este foarte sarat. Daca insa am folosit altfel de slanina, adaugam sare dupa gust.

Servim cald!

*Daca ne mai ramane si vrem sa incalzim, dar sosul s-a solidificat, adaugam catvea linguri de apa.

Cu drag, Praji.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *