Din dragoste pentru ardeii iuti
Ma numesc Mihaela zisa Prajiturela si el mai mult iubesc ardeiul iute. Fac in asa fel incat sa am ocazia sa mananc in fiecare zi ceva cu ardei iute. Fie ca e intr-un fel principal cu legume si porc sau intr-o prajitura ciocolatoasa, ardeiul iute iute isi gaseste de minune locul in meniurile create de mine.
Am mai facut pralinde de acest fel, dar simple, doar cu unt de arahide. Cand insa in ecuatie a intervenit dulceata de ardei iute, rezultatul a fost cu totul altul – unul fantastic.
Pentru invelis am folosit ciocolata amaruie, in interior unt de arahide fara zahar, iar supriza din mijloc o constituie delicioasa dulceata de ardei iute Raureni.
Se fac foarte de simplu. Ai nevoie de doua vase, o spatula si niste hartiute de mini briose. Simplu nu? Haideti sa va arat cum se face.
Nota! Daca vreti sa faceti varianta vegana, inlocuiti ciocolata cu ciocolata vegana si smantana cu crema de cocos (nu lapte de cocos, ci crema de cocos.)
- 200 ciocolata neagra
- 100 ml smantana pentru frisca
- 5-6 lingurite unt de arahide neindulcit
- 5-6 lingurite dulceata de ardei iute
- Tocam marunt ciocolata
- Infierbantam smantana lichida pana la stadiul de fierbere, apoi o turnam peste ciocolata
- Asteptam 2 minute, apoi amestecam energic pana obtinem o pasta moale, lucioasa
- Punem 12 hartiute de mini briose intr-o farfruie sau tava (care sa incapa in congelator)
- Punem cate o lingurita (rasa) de crema de ciocolata in fiecare chesa (hartiuta) in parte, apoi adaugam ½ lingurita unt de arahide si ½ lingurita dulceata de ardei iute
- Dupa ce am pus cele 3 straturi venim din nou cu un strat de ciocolata – cate o lingurita in fiecare chesa si nivelam astefl incat sa sigiliam cu ciocolata suprafata
- Punem tava la congelator pentru minim 1 ora
- Dupa 1-2 ore le putem muta in frigider unde le putem depozita in cutii de plastic inchise etans pana la 2 saptamani
- Nu inlocuiti dulceata de ardei cu alta dulceata, efectul de surpriza nu va mai fi acelasi. Daca va e teama ca vi se vor parea picante, va inselati. Dulceata este ponderat de iute, potrivita si pentru gusturile mai sensibile.
Prindeti curaj si incercati combinatii noi, viata va avea alt gust. 😉
Cu drag, Praji.