Dacă de sărbători nu vreți să vă dați peste cap cu prăjituri complicate, impreuna cu Neff venim în ajutorul vostru cu această prajitură: simplu de preparat, superba ca aspect și delicioasă!
Am testat noua gamă Flex Design și m-am îndrăgostit iremediabil. Electrocasnicele pot fi personalizate în functie de ce culori aveti in bucatarie, dar si de stilul de utilizator care sunteti (techy, analogic, in between – twist pad-ul satisface orice mofturos).
Mai jos reteta:
Ingrediente (pentru o tavă clasică de chec) 150 g unt 82% grasime 125 g faina 50 g cacao 180 g zahar 2 oua 75 ml smantana fermentata (smanatana normala)75 ml suc de portocale 1 lingurita bicarbonat de sodiuCoajă răzuită a unei portocale 1 praf de sare Pentru decor: 2 portocale + 100 g zahăr + 50 ml apa200 g cicoolată neagră 200 ml smântână pentru friscăCâteva merișoare Câteva frunze de rozmarin
Cum procedăm:
Pasul 1:
Portocalele confiate:
Incingem cuptorul la 180°, funcția CircoTherm® Feliem portocalele si fierbem feliile 3 minute, la foc mediu, într-un sirop facut din 100g zahar și 50 ml apă; Le dăm la cuptor pentru 15 minute
Pasul 2:
Prăjitura:
Topim untul și îl amestecăm cu sucul portocalelor, smântână și ouăle Într-un alt vas amestecăm toate ingredientele solide, apoi le amestecam cu cele umede și amestecăm doar cât să se incorporeze, nu mai mult.
Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia și dăm la cuptor pentru 1 oră După 20 de minute insa, scoatem putin tava și cu ajutorul unui cutit crestam pe mojloc – pentru a evita crăpăturile laterale
Pasul 3:
Crema:
Infierbântăm frișca lichidă, o amestecăm cu cicoolata și dam doua minute deoparte După cele doua minute amestecăm până obținem o cremă lucioasă
Dăm crema la rece
Decor:
Scoatem prăjitura de la cuptor, o lăsăm să se răcească și în acest timp mixam cremă de ciocolată până își dublează volumul și se deschide la culoare 3-4 minute
Punem crema intr-un poș cu șpriț și o distribuim peste Prăjitură (dacă nu avem poș, putem să o punem doar cu lingura
Decorăm cu portocale, merișoare și crenguțe de rozmarin pentru un aspect festiv
Cu drag, Praji