NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
ianuarie 4, 2022
sau, cum se mai numeste in popor: snitel crocodil, Kfc de casa sau pui cu invelis crocant.
Indiferent de denumire, fie ca folosim carne de pui sau de curcan, acest preparat a ajuns sa fie unul dintre cele mai iubite din meniul nostru. Se face simplu, se gateste repede, nu e prajit si este destul usor pentru digestie. Poate constitui cina sau pranzul ideale, indiferent daca e in cursul saptamanii sau in weekend.
Si pentru ca o masa completa, ne place sa aiba la pachet ca pereche un vin bun, azi am ales sa fac pairing cu unul dintre vinurile @domeniile.davidescu.wines de care noi ne-am indragostit: cupajul Viorica si Pinot Grigio. Un vin fresh, cu aciditate echilibrata si cu un post gust fructat, care se combina perfect cu carnea frageda de pasare si gustul discret de malai.
Taiem pieptul de pui in fasii cu diametrul de 3 cm (grosimea a doua degete) si lungime de 10 cm
Amestecam iaurtul cu 1/2 lingurita piper, 1 lingurita boia, 1 lingurita usturoi granulat, 2 lingurite sare
Adaugam fasiile de pui cu tot cu iaurt intr-o punga cu fermoar sau bol pe care il acoperim cu folie
Punem la frigider puiul si lasam minim o ora, ideal peste noapte
Scoatem de la frigider si pregatim cele 3 boluri
In primul amestecam faina cu 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita piper si 1 lingurita boia
In bolul doi batem ouale cu sare si piper
Si in bolul 3 punem fulgii de porumb – pe care ii strangem in maini pentru a-i marunti usor
Scoatem fasiile de pui/curcan, pe rand, din iaurt si le trecem prin faina, apoi ou, apoi le tavalim prin fulgi
Punem fasiile pe o tava tapetata cu hartie de copt
Coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10 de minute puiul, 15 minute curcanul
Servim alaturi de sosurile preferate si, evident, alaturi de un pahar de vin rece.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.