NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Pavlova cu aroma de mac si fructe de padure

Picture of Prăji

Prăji

octombrie 20, 2014

Pavlova cu gust de Franta.

Stiti cand gustati sau mirositi ceva ce va transpune intr-un loc anume?! Ei bine asa este aceasta minunatie. De unde vine aceasta transpunere: de la ingredientul cheie pe care l-am folosit, si anume zahar cu aroma de mac. Desi am folosit doar o lingurita, acest zahar a schimbat cu totul ecuatia, calculcul si rezultatul. 😉 A facut dintr-o pavlova clasica, una care sa starneasca observatii care mai de care: „are o aroma aparte”, „moama, are un parfum, dar nu-mi dau seama ce e”, „are ceva anume…” Ei bine, chiar asa a si fost. Singurul regret a fost ca am facut-o cadou si n-am mancat decat o felie din ea (bun si-atat).

Si acum sa va povestesc despre acest zahar aromat si  cum am intrat in posesia lui… Acum cateva luni am fost invitata la o degustare de produse ce anunta lansarea pe piata a siteului Tresbon.ro, un site cu produse gourmet, de nisa, in special, frantuzesti. Desi poate asa pare, aceasta postare nu este una „sponsorizata” de acest site. Pur si simplu mi-au placut produsele lor si am zis sa va spun si voua despre ei. Daca sunteti un impatimit al bucatriei frantuzesti, daca va plac mancarurile si aromele fine sau daca doar vreti sa experimentati, va recomad sa incercati produsele lor, nu veti regreta.

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

  1. amestecam zaharul tos cu amidonul
  2. batem albusurile impreuna cu un praf de sare – cand incepe sa se formeze o spuma usoara, incepem sa adaugam cu ajutorul unei linguri, treptat, zaharul (nu adaugam urmatoarea lingura de zahar pana cand zaharul adaugat anterior nu este complet dizolvat)
  3. dupa ce am adaugat tot zaharul tos, adaugam cele doua lingurite de otet, apoi lingurita de zahar cu aroma de mac si mai mixam putin – rezultatul trebuie sa fie o spuma alba, lucioasa
  4. punem spuma intr-o tava de copt pe care am pus in prealabil hartie de copt si incercam sa formam un cerc (daca nu puteti cu mana libera, desenati in prealabil un cerc pe hartia de copt) coacem la cuptorul incins la 140 grade C, pentru o ora
  5. dupa coacere deschidem usa cuptorului si lasam bezeaua sa se raceasca complet in cuptor
  6. punem 50 g fructe de padure impreuna cu cele 2 linguri de zahar intr-o craticioara si le fiebem pana se topeste zaharul, luam de pe foc, trecem frucetele printr-o sita, pastram siropul, aruncam semintele
  7. batem smantana pentru frisca, iar cand se formeaza spuma, adaugam zaharul pudra si o mai batem putin
  8. punem frica formata peste bezea, adaugam siropul, apoi fructele – decoram cu fire de lamaita
 

Iubiti aromele si experimentati in bucatarie!
Praji.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.