…cu paine proaspata facuta in casa
Intr-una din zilele trecute o prietena mi-a spus ca ei ii place sa gateasca retete de pe blogul meu deoarece chiar sunt rapide. Cand am lansat acest blog, chiar la asta m-am gandit: sa vin in ajutorul celor care au o viata activa, celor care iubesc mancarea, tin la sanatatea lor, le place sa manace acasa, dar nu au la dispozitie „tot timpul din lume” sa stea in bucatarie. E drept, printre randuri mai scap si cate o reteta care dureaza mai mult sau care contine ceva mai multe calorii, dar ce sa-i faci, frumusetea nu inseamna neaparat perfectiune, right?
Continuand cele scrise mai sus, vin in ajutorul celor care sunt atenti la ce manaca, nu sar peste micul dejun si manaca de cel putin doua ori pe saptamana peste. Deci… doua dintr-o lovitura ;). O reteta usoara inspirata din una dintre sutele de retete minunate pe care le redescopar in colectia mea Good Food.
Ne trebuie:
- 200 g patrav afumat, curatat de piele si oase . Eu am incercat si cu macrou, de asemenea foarte bun
- 1 ceapa mica taiata marunt
- 200 g unt topit
- piper proaspat rasnit
- sare (doar daca pestele nu este sarat)
- 2 lingurite pasta de hrean iute
- cateva frunze de patrunjel, tocate
Cum facem
- amestecam pestele curatat cu ceapa tocatra marunt si 50 g din untul topit, asezonam si pasam totul cu un blender, pana obtinem o pasta fina
- restul de unt topit (dar nu fierbinte) il amestecam cu pasta de hrean si patrunjelul tocat marunt
- distribuim pateul in vase mici sau cutii, dupa preferinta
- nivelam cu ajutorul unei linguri, apoi adaugam untul cu hrean pana cand pasta este acoperita in totalitate
- dam la frigider
- consumam dupa ce s-a racit in toatalitate si untul s-a intarit
* Noua ne place sa il mancam pe paine taraneasca (cea din poza am primit-o cadou tocmai de la cineva din judetul Harghita). Va recomand minunatele paini facute de Andie si Margot, dupa ce le veti face prima data, nu va veti mai intoarce la painea din comert.
Pofta buna va doresc!
No comments
intra pe siteul asta, legenda afumarii pastravului cu conuri de brad:
pastrav-afumat.ro
Intr-adevar, in Bucovina am mancat cel mai bun pastrav afumat. Multumesc de pont!
mai este? vin cu painea 😀 am mai salvat o jumatate de bagheta, numai buna pentru intins pate-ul 😀
Mai este un rest intr-un ramicon 😉 Te astept cu paine si daca se termina pateul.