NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Pască cu surprize

Picture of Prăji

Prăji

aprilie 12, 2023

Sau cum să transformi ziua de Paște într-o zi amuzantă.

Astăzi vă prezint o rețetă de pască in al cărei interioe găsim brânză dulce cu ciocolată neagră, brânză dulce cu ciocolată albă și elementul surpriză telemea.

Mai jos vă las rețeta detaliată, un clip drăguț și poze cu preparatul final. Pentru o tavă cu diametrul de 30 cm:

Lista de ingrediente (Pentru aluat)

Lista de ingrediente (Pentru umplutura)

Cum procedăm?

Într-un vas punem laptele și zaharul și le dăm la foc mic pana se topește zaharul – amestecăm continuu

După ce zaharul s-a topit, adăugăm iaurtul, cele 3 gălbenușuri și amestecăm

Într-un bol încăpător amestecăm făină cu drojdia și sarea, apoi adăugăm compoziția cu lapte, iaurt și gălbenușuri

Frământăm cu mâna sau cu un mixer pana obținem un aluat moale și lipicios

Adăugăm treptat untul frământând în continuare, pana obținem un aluat fin și elastic

Punem aluatul într-un bol uns cu ulei, îl acoperim cu folie de plastic* (pentru a păstra umiditatea) și îl lăsăm la dospit pentru o ora sau pana își dublează volumul

Dacă avem funcția de dospire la cuptor, îndepărtăm folia și îl dospit în cuptor

Umplutura:

Cât aluatul este la dospit, topim ciocolata neagră pe baie de aburi sau la treapta 2 dacă avem plita cu inducție, apoi o amestecăm cu 50 g de branza

La fel procedam și cu ciocolata alba, o amestecăm cu restul de 50 g branza

Scoatem aluatul de la dospit și după ce aluatul este dospit, îl divizam în cuburi, pe care le aplatizam și le umplem cu amestecul cu ciocolată neagră sau albă sau cu telemea

Formăm bile de aluat și le distribuim în tava pe care am uns-o în prealabil cu unt

Dupa ce am pus toate bilele de aluat coperim tava și mai lasam la dospit 30 de minute

După cele 30 de minute ungem bilele de aluat cu ou si dam la cuptor Coacem la 180 de grade funcția ventilație pentru 25 de minute.

Cu drag, Prăji

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.