NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Panna cotta infuzata cu soc si toping de capsuni macerate in miere si zeama de lamaie

Picture of Prăji

Prăji

mai 28, 2018

V-am anuntat deja de acum o luna ca va fi o vara cu multe deserturi racoroase. Sambata am facut o prajitura cu ciocolata si fara faina peste care am pus capsuni macerate in miere si zeama de lamaie. Cred ca manata de entuziasm am pus la macerat prea multe capsuni. 

Bineinteles, puteam sa le mancam ca atare, exact cum mananca italienii, insa mie mi-a venit o idee si mai buna: de ce sa nu alint cu ele o panna cotta infuzata cu soc si toping de capsuni macerate in miere si zeama de lamaie. Anul asta m-am cam moscait, am ratat sezonul de soc in Bucuresti.

Mi-am amintit ca am primit de la o cititoare o punga de flori de soc (sa-mi fac ceai) si m-am gandit ca vor merge de minune pentru a infuza compozitia pentru panna cotta. Si ghiciti ce: a mers de minune.

Am facut 6 portii, dar se pare ca a fost mult prea putin pentru cat de rapid am devorat-o. Sigur voi mai face cat de curand o tura, dubla de asta data.

Lista de ingrediente (pentru capsuni, pentru 6 portii)

Lista de ingrediente (pentru Panna Cotta)

Cum procedăm?

Capsunile

Amestecam cele 3 ingrediente si le lasam la macerat la rece pentru cel putin 30 de minute

Panna Cotta

Intr-o oala cu fundul dublu punem la infierbantat smantana, laptele, zaharul si sarea

Intr-un bol punem gelatina peste care adaugam 100 ml de apa rece

Cand din vasul de pe foc ies aburi (atentie, nu aducem la punctual de fierbere) adaugam socul

Lasam la infuzat 10 minute

Punem gelatina intr-un vas mai incapator (urmeaza sa turnam peste ea compozitia cu lapte si smantana)

Turnam, printr-o strecuratoare de ceai, compozitia infuzata cu soc peste gelatina

Amestecam pana cand se dizolva gelatina (daca luam compozitie in lingura nu mai vedem mici brobonele)

Clatim cu apa rece 6 pahare de 100 ml sau vase dupa bunul plac – eu am folosit 5 pahare cu picior, modele diferite si unul claisc, de tarie

Umplem fiecare pahar lasand 1 cm distanta pana la marginea paharului

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam la frigider pentru minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte

La servire punem cate 1-2 linguri de capsuni macerate in fiecare pahar in parte.

Un desert aparent banal, dar care poate capata o sumedenie de arome.  Vara asta va fi una aromata! 

Cu drag, Praji.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.