De luni sunt oficial in concediu. Nici nu stiu cine e mai fericit, eu sau Mircea. J Eu sunt bucuroasa ca reusesc sa dorm pana mai tarziu, Mircea e bucuros ca sunt cu el acasa si ca in fiecare dimineata manacam impreuna micul dejun. Ne place mult sa facem lucruri impreuna, ca oricarui cuplu. Cel ma mult insa ne place sa luam masa impreuna. Asa ca articolul de astazi este dedicat unui mic dejun delicios intr-o zi de inceput de toamna frumoasa.
Aceste pancakes sunt si nu sunt pancakes. El sunt de fapt niste crepes (clatite) mai groase, dar foarte fragede si fine. Au in compozitie oua, faina, smantana dulce, apa si un praf de sare – aceste ingrediente le fac sa fie foarte delicate.
- 120 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 3 oua
- 70 ml apa
- 120 ml smantana pentru frisca (sau pentru gatit)
- 1 praf de sare
- unt pentru uns tigaia
- 2 mere
- 2 linguri de zahar muscovado sau normal
- Un cub de unt (cat o nuca)
- Punem zaharul intr-o tigaie si dam la foc mic - fara sa amestecam
- Curatam merele, le taiem in 2, in 4, le curatam de cotor, apoi le taiem in 8
- Cand zaharul a devenit auriu (avem grija sa nu devina maroniu pentru ca atunci inseamna ca este ars si vom avea o compozitie amara) adaugam untul
- Dupa ce s-a topit untul, punem merele - miscam un pic tigaia, dar nu amestecam cu nicio ustensila
- Lasam 2-3 minute la foc mic, apoi putem amesteca cu o lingura de lemn
- Mai lasam 2 minute sau pana cand vedem ca merele capata o culoare aurie
- Luam de pe foc si facem imediat “platingul”
- Punem clatitele una peste alta, adugam merele caramelizate, cu tot cu sosul din tigaie - devoram imediat.
Mesle in familie sunt cele mai frumoase. Si acum imi amintesc cu drag cu mancam cu ai mei, era momentul zilei in care radeam cel mai mult. Pretuiti aceste clipe.
Cu drag, Praji.