Restaurant la tine acasa 😉
Dupa atatea retete light era timpul sa vin si cu o bucatica de carnita, nu-i asa? M-am gandit sa va arat si voua cum imi place mie cel mai mult muschiuletul de porc: impletit! E o friptura ideala daca aveti invitati la masa, ii veti impresiona de la „prima vedere”. Si va spun asta pentru ca invitatii mei au spus: „Friptura asta e mai ceva decat la restaurant” 🙂 Pe langa faptul ca este aratoasa, este  super gustoasa si se face usor. Sa vedem!
Ne trebuie:
Cantitatile sunt pentru 2 persoane
- cateva scobitori sau bete de frigarui (rupte in trei)
- 1 muschiulet de  porc
- coaja de la o lamaie (curatata cu peelrul sau cu un cutit ascutit)
- 3-4 fire de cimbrisor verde
- 2-3 fire de oregano verde (sau 1 lingurita uscat)
- 1 fir de maghiran verde (optional)
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute (daca mancati picant)
- 1 lingurita sare de mare
- piper proaspat macinat
- 2 linguri ulei de masline + 1 lingura pentru uns tigaia sau gratarul
Cum facem:
- intr-un mojar amestecam (pisam) bine toate mirodeniile impreuna cu uleiul de masline
- taiem muschiuletul in 6 felii (la mine au iesit 9 mai subtiri)
- intr-un bol amestecam „pasta” de mirodenii rezultata, acoperim bolul cu o folie de plastic si dam la frigider pentru minim o ora pentru a se marina (puteti sa o lasati si de pe o zi pe alta; cu cat sta mai mult, cu atat este mai aromata carnea)
- scoatem de la frigider, curatam fasiile de carne de excesul de mirodenii
- prindem trei fire la un capat cu o scobitoare/bat de frigaruie
- impletim in trei, apoi prindem la celalalt capata cu alta scobitoare
- frigem pe gratar sau pe o tigaie, 3 minute pe o parte si 2 pe celalta, in functie de preferinte.
Pofta buna!
No comments
Neaparat trebuie sa incerc si sa….impresionez!!
M-a cucerit si am balit 🙂
Multumesc! Incearca-l! Ai sa-i dai gata:)