Mini tarte cu pere si branza de capra

Un gust de toamna frumoasa…

Cand eram mai mica toamenele insemnau inceputul scolii si frig; am mai crescut, ea a inceput sa insemne culori ruginii si melancolie; acum, de cand sunt mare 😉  inseamna gusturi, arome si bucurie. M-am schimbat eu sau s-a schimbat ea? Cred ca un pic din amandoua… Acum imi place toamna, o iubesc de-a dreptul (nu mai mult decat pe maria sa vara, dar o iubesc mult). O iubeste si fashionista din mine… si bucatareasa…. si sensibila… Fashionista pentru ca imi da ocazia sa-mi port pantofii pe care nu incetez sa mi-i cumpar, bucatareasa pentru ca ma incanta cu tot ce inseamna gust intens si memorabil, si sensibila pentru ca nu voi uita nicioadata ca acesta este anotimpul preferat al prietenei mele… cu care, din pacate, ma vad mult prea rar.

Iar acum, ca v-am povestit de ce imi place mie toamna, vreau sa va arat si o reteta dulce de toamna frumoasa. O reteta cu pere aromate si zemoase combinate perfect cu gustul intens al unei branze cremoase de capra.

minitarte3

Ne trebuie:

Ingredientele sunt pentru 16 mini tarte

  • 1 aluat de foietaj
  • 200 g branza cremoasa de capra
  • 8 pere
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar tos
  • 3-4 linguri miere lichida pentru servit

Cum facem:

Pentru ca sunt foarte simplu de facut, dar prin explicatii poate parea dificil, m-am gandit sa va arat cum se face cu ajutorul mai multor poze 😉

  • bateti oul intr-un bol si pregatiti o pensula
  • taiati aluatul in 16 parti egale, intindeti cu sucitorul fiecare patratel in parte, apoi, cu ajutorul unui cutit faceti un chenar in interiorul acestuia

aluat-intins

  • ungeti cu ou marginea interioara a chenarului, apoi lipiti marginile exterioare, ca si cum ati forma rama unui tablou

collage21

collage31

  • transferati “tablouasele” intr-o tava pe care ati intins in prealabil hartie de copt
  • taiati fiecare para in doua, curatati cotorul, tatiati jumatatile in felii, apoi separatile pentru a obtine sferturi

collage4

  • puneti in fiecare tarta cate o bucatica de branza, apoi puneti sfertul de para taiat felii, in forma de evantai
  • ungeti ramele “tablouasului” (tartei deja formate) cu oul ramas
  • presarati zahar pe deasupra si dati la cuptorul incins la 180 de grade C/gaz 4 pentru 15-20 de minute sau pana cand capata o culoare aurie

collage5

Serviti cu miere  din abundenta. Un deliciu!

mintarte2

Pofta buna!

Poate iti place si

10 comments

  1. Oh, ce “tablouase” de toamna frumoase! Stii ca sunt moarta dupa tarte, de orice fel, asa ca si acestea m-au cucerit. <3 :*

Leave a Reply

Your email address will not be published.