In sfarsit pot sa va arat la ce am lucrat cateva saptamani bune! Mi-a fost atat de greu sa tin secretul, cu atat mai mult cu cat echipa a terminat filmuletele acum ceva timp, iar eu stau destul de prost cu rabdarea cand vine vorba de surprize.
Asadar va anunt cu bucurie ca in continuare voi scrie pe blog o serie de retete cu INGHETATA! Stiti deja cat de mult iubesc inghetata de orice fel. Cand cei de la Carte d’Or mi-au propus sa creez cateva combinatii cu delicioasa lor inghetata, am raspuns cu mare bucurie „Prezent!”
Veti vedea ca sunt retete usor de facut, savuroase si nu in ultimul rand foarte trendy. Fiecare preparat in parte este gandit pentru un eveniment sau o stare, este facut cu atentie la detalii si la gust. Si, dupa cum vedeti in video am si tinute asortate. 😉 #PrajiStyle
Incep cu reteta de azi in care ma simt chic si imi astept prietenele la cina. M-am hotarat sa le surprind, cum o puteti face si voi cu invitatii vostri, cu mini galette cu capsuni acompaniate de inghetata Carte d’Or Vanilla.
- 300 g faina alba de grau
- 150 g unt rece
- 3 linguri de apa rece
- 1 praf de sare
- 800g capsuni – 600 g pentru umplutura, 200 g pentru deocor
- (Puteti folosi ce fructe doriti: afine, caise, prune sau piersici)
- 2 linguri de amidon
- 100 g zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingura de zahar pentru presarat oe tarta inainte de coacere
- Inghetata de vanilie
- Frunze de busuioc
- Punem faina intr-un bol incapator
- Taiem untul cuburi si il adaugam peste faina
- Adaugam praful de sare, apoi frecam intre degete cuburile de unt impreuna cu faina pana obtinem constistenta unui pesmet (aceasta operatiune se poate face si cu ajutorul unui chopper sau robot de bucatarie)
- Adaugam apa si framantam usor pana se leaga un aluat
- !Atentie, framantam doar pana aluatul se leaga. Daca famantam prea mult, coaja tartei va deveni elastica si apoi, dupa coacere, tare
- Punem aluatul intr-o punga sau folie de plastic si il dam la frigider cat pregatim fructele
- Taiem fructele cuburi
- Le punem intr-un bol, apoi adaugam peste ele zaharul, vanilia si amidonul, amestecam, apoi dam deoparte
- Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 6
- Intindem in forma ce cerc fiecare foaie in parte – nu e nevoie sa fie marginile definite deoarece galette este o tarta rustica prin definitie
- Impartim umplutura de capsuni in 6
- Distribuim bucatile de capsuni din centrul foii spre exterior, astfel incat sa obtinem o moliva rotunda de capsuni, lasand trei degete de aluat neacoperite
- Adunam marginile aluatului peste fructe, suprapunandu-le asemenea unei bucati de panza
- Batem un ou si cu ajutorul unei pensule, ungem mai intai pliurile aluatului – oul va actiona ca un lipici, astfel tarta isi va pastra forma la coacere
- Dupa ce am uns pliurile, ungem cu ou toata suprafata aluatului, chiar si fructele
- Procedam la fel cu restul de 5 bucati de aluat
- Presaram zahar peste tarte, apoi le coacem pentru 40 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade
- Dupa coacere lasam tartele sa se raceasca complet
- Adaugam cate 1-2 cupte de inghetata de vanilie pe fiecare tarta in parte, apoi le decoram cu busuioc si capsuni proaspete.
Cu drag, Praji.
(Articol sponsorizat)