NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Mini galette cu capsuni si ingetata de vanilie

Picture of Prăji

Prăji

iulie 30, 2018

In sfarsit pot sa va arat la ce am lucrat cateva saptamani bune! Mi-a fost atat de greu sa tin secretul, cu atat mai mult cu cat echipa a terminat filmuletele acum ceva timp, iar eu stau destul de prost cu rabdarea cand vine vorba de surprize.

Asadar va anunt cu bucurie ca in continuare voi scrie pe blog o serie de retete cu INGHETATA! Stiti deja cat de mult iubesc inghetata de orice fel. Cand cei de la Carte d’Or mi-au propus sa creez cateva combinatii cu delicioasa lor inghetata, am raspuns cu mare bucurie „Prezent!”

Veti vedea ca sunt retete usor de facut, savuroase si nu in ultimul rand foarte trendy. Fiecare preparat in parte este gandit pentru un eveniment sau o stare, este facut cu atentie la detalii si la gust. Si, dupa cum vedeti in video am si tinute asortate. 😉 #PrajiStyle

Incep cu reteta de azi in care ma simt chic si imi astept prietenele la cina. M-am hotarat sa le surprind, cum o puteti face si voi cu invitatii vostri, cu mini galette cu capsuni acompaniate de inghetata Carte d’Or Vanilla.

Lista de ingrediente (pentru blat, pentru 6 mini galette)

Lista de ingrediente (pentru umplutura)

Lista de ingrediente (pentru montajul final)

Cum procedăm?

Blatul/crusta

Punem faina intr-un bol incapator

Taiem untul cuburi si il adaugam peste faina

Adaugam praful de sare, apoi frecam intre degete cuburile de unt impreuna cu faina pana obtinem constistenta unui pesmet (aceasta operatiune se poate face si cu ajutorul unui chopper sau robot de bucatarie)

Adaugam apa si framantam usor pana se leaga un aluat

!Atentie, framantam doar pana aluatul se leaga. Daca famantam prea mult, coaja tartei va deveni elastica si apoi, dupa coacere, tare

Punem aluatul intr-o punga sau folie de plastic si il dam la frigider cat pregatim fructele

Umplutura

Taiem fructele cuburi

Le punem intr-un bol, apoi adaugam peste ele zaharul, vanilia si amidonul, amestecam, apoi dam deoparte

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 6

Intindem in forma ce cerc fiecare foaie in parte – nu e nevoie sa fie marginile definite deoarece galette este o tarta rustica prin definitie

Impartim umplutura de capsuni in 6

Distribuim bucatile de capsuni din centrul foii spre exterior, astfel incat sa obtinem o moliva rotunda de capsuni, lasand trei degete de aluat neacoperite

Adunam marginile aluatului peste fructe, suprapunandu-le asemenea unei bucati de panza

Batem un ou si cu ajutorul unei pensule, ungem mai intai pliurile aluatului – oul va actiona ca un lipici, astfel tarta isi va pastra forma la coacere

Dupa ce am uns pliurile, ungem cu ou toata suprafata aluatului, chiar si fructele

Procedam la fel cu restul de 5 bucati de aluat

Presaram zahar peste tarte, apoi le coacem pentru 40 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade

Dupa coacere lasam tartele sa se raceasca complet

Adaugam cate 1-2 cupte de inghetata de vanilie pe fiecare tarta in parte, apoi le decoram cu busuioc si capsuni proaspete.

Bucurati-va de vara si de toate fructele de sezon!

 

Cu drag, Praji.

 

(Articol sponsorizat)

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.