Macaroane cu nucă și pesmet

Macaroane cu nucă și pesmet

Rețetă de post sau de dulce, după preferințe.

Și bunicile voastre vă făceau macaroane cu nucă în post?

Nouă însă, cel mai des ne facea mama. În post făcea cu ulei, în rest cu mult unt, zahăr din plin și uneori punea si stafide (eu am pus și stafide și afine deshidratate) + pesmet, sa nu uitam de pesmet. 😊

Pentru o porție:

• 70g (sau 100g) paste fierte – eu am folosit trottole de la @alto.pasta
• 1 lingură ulei/unt
• 50 g nucă măcinată
• 30 g pesmet
• 1/2 linguriță scortisoară
• 1 linguriță extract de vanilie
• 3 linguri de zahar (sau cât preferăm de dulce)
• optional fructe deshidratate (stafide, afine)

Într-un vas de fontă, la foc mic, am rumenit puțin nucile în ulei, am adăugat pesmetul, scorțișoara, am lăsat puțin să devină pesmetul auriu, am adăugat macaroanele.

La final am pus vanilia, zahărul, stafidele și afinele deshidratate și am oprit focul.

Rapid și delicios! Poftă bună!

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *