NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Lipii pufoase cu rucola

Picture of Prăji

Prăji

februarie 24, 2015

Pufosenii!

Explorand prea minunatul Pinterest  in cautare de retete noi de mic dejun, am dat peste niste poze cu lipii… verzi, care pur si simplu m-au cucerit. Cand colo, ce sa vezi, aceste lipii erau de pe blogul Katie at the Kitchen Door, un blog pe care il urmaresc de ceva vreme, cu poze si retete foarte dragute. Asadar, stiind ca donsoara Katie e de incredere, n-am mai stat pe ganduri si am si pregatit aceste „wraps”, cu culori extraterestriale. 

Cele de pe blogul ei erau cu spanac, eu insa fiind fan rucola si – bineinteles – avand rucola in casa, am zis ca n-are de ce sa nu iasa bune si cu rucola. Acum, ceva ma face sa cred ca sunt chiar mai bune, deoarece spanacul nu are acest gust intens si usor intepator, care da o aroma aparte.

De asemenea am inlocuit o parte din faina alba cu faina integral, automat ele devenind mult mai sanatoase. 

Spre deosebire de lipiile pe care le faceam pana acum, acestea sunt mult-mult mai pufoase si mai fragede si nu se crapa chiar daca le faci mai groase. Unde mai pui ca jumatate le-am consumat pe loc, iar jumatate le-am pus la congelator, unde s-au pastrat foarte bine. Evident, la momentul la care va scriu, si cele din congelator vor fi fost devorate. Declar cu mana pe inima ca aceste lipii pufoase  cu rucola sunt cele mai bune lipii pe care le-am mancat in viata mea!

Lista de ingrediente (pentru 12 lipii)

Cum procedăm?

Punem laptele, uleiul de masline si rucola intr-un blender, apoi mixam pana obtinem o pasta – dam deoparte

amestecam restul ingredientelor (adica cele uscate), facem o gropita in mijloc, unde adaugam compozitia cu lapte si rucola

framantam timp de 5 minute – vom obtine un aluat destul de tare, nu va speriati, asa este normal

dam la frigider pentru 30 de minute

scoatem aluatul de la frigider, apoi il taiem in 12 parti egale

facem din fiecare bucatica de aluat cate o bila

acoperim bilele din aluat cu un servet

infainam bine blatul de lucru, scoatem una dintre bile si, cu autorul unui sucitor intindem o foaie subtire (cat de subtire putem) – apoi asa procedam cu toate

coacem fiecare lipie in parte pe o tigaie bine incinsa – atentie, fara ulei!

Pe cateva dintre ele le-am mancat cu humus, pe altele (cele din poza), cu salata de patrunel, fasole si bacon crocant.

Nu uitati sa mancati colorat!

Cu drag, Praji!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.