Indiene cu frișcă – rețetă din cartea lui M. Sevastos, 1956
Seria de rețete de Crăciun continuă cu o prăjitură de cofetărie, indiana, care a ieșit #visparadis!
Este al patrulea an în care, alături de Fino, vă aducem pentru meniul de sărbători rețete tradiționale și vă arătăm cât de ușor se fac în confortul bucătăriei noastre.
Până pe 31 decembrie, cumpărând 3 produse FINO puteți câștiga o excursie în Laponia, una dintre cele 10 mașini de pâine sau unul dintre cele 150 seturi de produse FINO. Tot ce trebuie să faceți este să înscrieți bonul fiscal prin SMS la 1846 cu textul FINO și numărul bonului fiscal sau pe www.bucatariafino.ro
Rețeta completă pentru 6 prăjituri (mari)
Ingrediente pentru blat:
4 ouă
100 g zahăr pudră
80 g făină
Un praf de sare
Ingrediente pentru sirop:
50 ml apă
30 g zahăr
20 ml rom
Ingrediente pentru cremă:
450 ml frișcă lichidă (smântână pentru frișcă)
40 g zahăr pudră (2 linguri)
Ingrediente pentru glazură:
100 g ciocolată
50 ml smântână pentru frișcă
Blatul:
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și tapetăm o tavă cu hârtie de copt, pe care în prealabil am desenat cercuri cu diametrul de 5-7 cm.
- Separăm albușurile de gălbenușuri, apoi amestecăm gălbenușurile cu zahărul pudră și făina.
- Batem albușurile spumă cu un praf de sare.
- Încorporăm energic 1/4 din albuș în compoziția cu gălbenușuri, apoi adăugăm compoziția cu gălbenușuri treptat în albușuri, cu mișcări ușoare, pentru a nu sparge bulele de aer formate în albușuri.
- Punem aluatul într-un poș cu dui (șpriț cu vârf rotund) și poșăm discuri pe forma desenată.
- Coacem 12-14 minute, până când sunt ușor rumenite.
- Le scoatem și le lăsăm să se răcească pe un grătar de patiserie.
Siropul:
- Fierbem apa cu zahărul până acesta se dizolvă.
- Lăsăm siropul să se răcească și apoi adăugăm romul (dacă din prăjituri vor mânca și copii, punem romul odată cu apa și zahărul).
Crema de frișcă: Batem frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până devine fermă.
Glazura: Punem la foc mic ciocolată cu smântâna pentru frișcă, apoi amestecăm cu un tel până obținem o cremă lucioasă.
Asamblare:
- Împerechem discurile, apoi le însiropăm pe fiecare în parte.
- Pe unul dintre discuri întindem o linguriță de glazură, iar pe celălalt, cu ajutorul unui poș cu șpriț stelat, distribuim frișca.
- Punem discul cu glazură peste frișcă.
- Ideal este să stea la frigider minim 3 ore – dacă rezistați. Eu nu am rezistat 😁