Halloween, acest bal mascat haios este o ocazie să ne bucurăm împreună cu cei mici și să ne punem la contribuție imaginația.
De când ne-am mutat într-un cartier cu copii multi, am realizat câtă bucurie pe aduce lor această costumare și tot ce înseamnă pregătirile de dinainte de „colindat”.
Azi va propun o rețetă de gogoși fantome pe care eu le-am pregătit pentru o seara de filme horror.
Mai jos va las un clip haios și rețeta detaliată:
Ingrediente (pentru~40 buc):
500 g faina alba de grau
300 ml lapte caldut, animal sau vegetal
50 ml unt topit și racit1 plic de zahar vanilat
7 g drojdie uscata (1 plic)
1 lingura de zahar
1 lingurita de sare
Extra:1 l ulei pentru prajit + puțin pentru întins pe blat
Pentru servit (opțional)
zahar pudra
Nutella
Cum procedam: Intr-un bol încăpător amesteam faina, drojdia, sarea, zaharul și zahărul vanilat, apoi turnam laptele caldut Incepem sa framantam pana obtinem un luat lipicios, apoi adăugăm untul și mai frământam După 10- 12-15 transferam aluatul pe blat și îl mai framantam câteva minute minute pana obtinem un aluat elastic pe care, daca il formam intr-o bila si presam pe suprafata acesteia, aluatul revine la forma initiala
Acoperim bolul cu o folie de plastic, apoi il dam la loc calduros si lasam aluatul la dospit o ora – o ora jumatate sau pana cand isi dubleza volumul
După dospite ungem bine cu ulei suprafata de lucru si un sucitor și ntindem aluatul intr-o foaie de ~30/40 cm cu o grosime de ½ cm
Decupam gogosile cu ajutorul unui cutter pahar de dimesniunile pe care le dorim iar apoi decupam orificiile pentru gura și ochi (eu am făcut-o cu ajutorul unui fii, voi puteți face cu ce aveți la îndemână)
Decupam toate gogosile din bucata de aluat, abia apoi incepem sa le prajim in uleiul încins la 170-180 de gradeÎnainte să le punem in ulei tragem de ele astfel încât să obținem forma specifică unei fantome
Prajim gogosile in baie de ulei bine incinsStim ca sunt facute cand devin aurii-maronii si pe parti nu se mai fac bulbuci mari
Scoatem gogosile intr-un bol in care am pus cateva prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de uleiLe pudram cu zahar pudra și le mâncăm cu Nutella (opțional)