Frittata este un preparat pe care il facem cand ne e pofta de un mic dejun satios, dar care sa poata fi facut intr-un singura vas.
Ce este frittata: e un preparat specific italian si inseamna de fapt „prajita”; adica orice varianta de oua prajite si amestecate cu ceva. Noua ne place insa varianta spaniola, care are ca ingrediente de baza cartofii si ouale. Este, sa spunem asa, o omleta cu cartofi, la cuptor. Partea frumoasa este ca acest preparat e foarte versatil. Drept urmare il putem pregati cu ce ingrediente dorim sau avem prin casa.
Astazi va propun o varianta in care am adaugat spanac congelat, branza si cateva rosii cherry care erau cam ofilite. Astfel le-am salvat de la a fi aruncate.
Aceasta de reteta de mic dejun este prima dintr-un meniu complet pe care E.ON mi-a propus sa il creez pentru voi. Toate preparatele vor fi cu ingrediente simple si usor de procurat.
Mai jos va las reteta detaliata si poze pas cu pas pentru a obtine frittata perfecta.
Ingrediente (pentru 4 portii – o tigaie de 26-30 cm care se poate introduce in cuptor):
4 cartofii medii
8 oua
200 g spanac congelat – frunze (daca nu avem sau nu ne place sapancul, putem sa il inlocuim cu verdeturile preferate – ceapa verde, patrunjel, etc)
200 g branza – puteti sa puneti mai multa sau mai putina braza, in functie de preferinte
De asemenea puteti sa folositi branza voastra preferata (telemea, branza framantata, cascaval). Eu am folosit branza de capra
Cateva rosii cherry – optional
3-4 linguri de ulei
Sare
Piper
Cum procedam:
Fierbem cartofii cu coaja, in apa cu sare (putem sa ii fierbem cu o zi inainte)
Punem uleiul intr-o tigaie, apoi adaugam cartofii curatati si taiati felii si ii rumenim putin
Adaugam in tigaie bucatile de spanac congelat, asteptam sa se dezghete si il amestecam cu cartofii
Batem ouale ca pentru omleta, apoi le asezonam cu sare si piper
Adaugam oule peste cartofii cu spanac, iar pe deasupra punem branza si rosiile taiate in jumatati
Lasam la foc mediu 2-3 minute, apoi punem tigaia pe primul raft al cuptorului preincalzit la 200 de grade, functia grill sau caldura de sus, pentru 15 minute
Daca dorimn sa o facem mai uscata, o mai lasam 3-4 minute, dar totusi o verificam dupa cele 15 minute.
Scoatem de la cuptor si portionam. O putem servi alaturi de un pahar de iaurt.
Cu drag, Praji.