NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
februarie 27, 2013
Sa curga lava de ciocolata!
Acest desert decadent te face sa devii – daca nu esti inca – un „ciocolatoman” incurabil!
Atat am avut de zis 🙂
1. punem intr-un bol ciocolata rupta in bucati, zaharul si untul si bagam in cuptorul cu microunde pentru 1, 1/2 minute (daca nu aveti cuptor, puneti bolul desupra unui vas cu apa care fierbe la foc mic = tehnica bain marie)
2. in timp ce se topeste ciocolata si untul, tocam nucile (cat de fin sau dur doriti)
3. amestcam bine cicocolata, untul si zaharul, poi lasam sa se racoreasca
4. adaugam oul amestecand continuu (avem grija ca amestecul cu ciocolata sa nu fie fierbinte, astfel oul se va coace si nu vrem asta)
5. adaugam nucile, apoi faina – punem deoparte
6. ungem vasele cu unt, dupa care le tapetam cu cacao
7. turnam in vase compozitia (daca aveti vase inalte ca ale mele, turanti compozitia pana la jumatatea vasului, daca aveti unele mai joase, umpleti vasele 3/4)
8. punem la frigider minim o ora (compozitia trebuie sa fie foarte rece cand intra la cuptor). Daca doriti, puteti sa le tineti la frigider chiar si cateva zile
9. coacem in cuptorul incins in prealabil la 200 grade C/gaz 5, exact 14 minute – nici mai mult, nici mai putin. Acesta este secretul nucleului moale
10. dupa cele 14 minute, scoatem de la cuptor, asteptam maxim 30 de secunde (va zic eu, nu rezistati mai mult), trecem cu un cutit pe pe marginile vasului in caz ca s-a lipit ceva (putin probabil), apoi rasturnam pe farfurie
11. desfacem putin fondantul si vedem cum lava de ciocolata incepe sa se prelinga tentant, apoi punem repede in varf o cupa de inghetata si mancam cat e cald.
(*) Am facut acest desert si in forme individuale de briose din silicon – trebuie lasate la cuptor 11 minute. Rezultatul este acelasi.
Savurati!
Reteta adaptata dupa cea a baietilor de la Sorted.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.