Nu stiu de ce am așteptat atat sa fac aceste minunatii crocante la exterior si atat de delicate si cremoase in interior?!
Stiam ca in zona mediteraneana se consuma florile de dovlecei, insa nu ma asteptam sa fie o asemenea delicatesa.
Intre timp am aflat ca florile de dovlecei se împart în doua categorii – femele, cele care fac rod si masculi, care nu rodesc – au doar rol de fertilizare.
Asa ca nu va faceți griji ca veți opri din creștere viitori dovlecei. 🙂
In weekend am fost la casa si am dat iama in dovleceii vecinilor. Am gasit 16 flori neproductive, pe care le-am umplut cu o crema delicioasa de ricotta cu parmezan.
Mai jos va las un clip sa vedeti cat de usor de fac si cateva poze dragute.
Ingrediente pentru 16-20 de flori:
Umplutura:
250 g ricotta, scursa
50 g parmezan răzuit
Piper după gust
Aluatul exterior:
100 g faina
3 linguri de amidon de porumb
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
100-150 ml apa minerala carbogazoasa
Ulei pentru prăjit
Cum procedam:
Culegem florile lanadu-le o codita de 1-1,5 cm
Indepartam pistilul florilor, care pentru unele persoane este indigest
Intr-un bol amestecam ingredientele pentru umplutura, apoi le punem intr-un pos sau intr-o punga groasa pe care o taiem la un colt
Umplem fiecare floare in parte pana unde petalele încep sa fie mai moi/delicate, acolo lipim petalele si le răsucim astfel incat sa sigilam crema in interior
Intr-un alt bol amestecam faina cu amidonul si sarea si adaugam apa pana când obtinem un aluat ca de clătite (nu adaugam toata apa odata)
Aluatul poate fi mai gros sau mai subțire, in functie de cum va doriți voi – cu cat mai subțire, cu atat mai crocant va fi exteriorul
Punem uleiul la incins intr-un vas/tigaie. Pentru a avea efectul dorit si pentru ca florile sa nu absoarbă ulei, trebuie ca uleiul sa acopere in întregime floarea si sa fie foarte incins
Ținem florile de codita si le dam prin compozitia cu faina și apa, apoi le punem în uleiul încins si le prăjim pana devin aurii (maxim 1 minut)
Le mancam calde. Sunt un deliciu. Promit!