Primesc adesea intrebarea: „Cum reusesti sa faci atat de multe lucruri in atat de putin timp?” Ei bine, cheia este organizarea. Daca reusesti sa te organizezi din timp, atunci reusesti sa le faci pe toate. Bineinteles, nu mereu reusesc, insa de cele mai multe ori, cu mici trucuri, imi iese.
Unul dintre aceste trucuri, nu este un secret, este un slowcooker. este alaturi de mine de fiecare data cand am multe de facut si timpul nu imi ajunge si sa gatesc. Pregatesc ingredientele, le pun in vas, dau drumul, setez treapta si timpul si gata – nu ma mai ating de el pana cand nu-mi termin treaba. Veti spune: pai trebuie sa te atingi daca se termina programul de gatire inainte sa iti termini tu treaba. Ei bine, nu. Cand s-a terminat programul de gatire, intra automat in modul „pastrare la cald”. Tare, nu?
Astazi va prezint o reteta super simpla: fleica gatita incet in bere, ideala pentru masa de sarbatori. Slow cookerul este de mare ajutor, mai ales acum, cand toti suntem ocupati cu pregatiri, curatenie, cumparaturi sau mai stiu eu ce. De aceasta data eu am fost oucpata cu realizarea unei sedinte foto ce a necesitat deplasarea la 25 km de Bucuresti, aranjat, pozat si intors. In tot acest timp, fleica mea s-a gatit lent si delicios.
- 1 fleica de porc de 2 kg (cu tot cu soric)
- 1 bere blonda de 330 ml
- 1 bere bruna de 330 ml
- 3 foi de dafin
- 1 lingurita piper (eu am folosit mozaic)
- 3 linguri miere
- 2 linguri mustar de Dijon
- 2 linguri sos de soia
- Sare
- Piper proaspat rasnit
- Sfoara de bucatarie
- Asezonam bine fleica, pe toate partile, o rulam, apoi o legam bine, in 3 locuri, cu sfoara de bucatarie
- Punem fleica in Crock-Pot, adaugam mirodeniile, apoi turnam berile
- Punem capacul, sertam treapta 2 pentru 5 ore
- In acest timp ne facem treaba, fara a fi nevoie sa ne atimgem de vas
- Dupa 5 ore, scoatem bucata de fleica pe o tava pentru cuptor, pe care am pus in prealabil folie de aluminiu in 2-3 straturi
- Cu un cutit ascutit crestam partea cu soric si slanina
- Intr-un bol amestecam mierea, mustarul si sosul de soia
- Cu o pensula ungem bine, pe toate partile, bucata de fleica
- Ridicam usor folia de aluminiu in jurul carnii, astfel incat sa nu se scurga lichidul
- Bagam tava cu carnea la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute caldura sus jos si inca 5 minute caldura doar sus sau functia grill
- Dupa 20 de minute vom avea o rulada din fleica de porc crocanta la exterior si frageda la interior.