Feta cu struguri si nuci la cuptor, deliciul perfect de toamna, alaturi de cupajul Feteasca Neagra si Malbec de la Domeniile Davidescu.
Acest vin savuros este maturat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni, are gust plin si echilibrat si lasa un post gust de pruna si vanilie o perioada indelungata.
Papilele mele iubesc vinul alaturi de branza si nuci. Si daca langa branza si nuci alaturam niste ulei de masline bun, struguri de masa negri si cateva picaturi de miere, avem perechea perfecta.
Pentru cei care doresc mai multa textura, o felie de paine cu maia merge la fix.
Asadar, mai jos va las un preparat de care va veti indragosti la prima degustare:
Ingrediente pentru 2 portii:
2 bucati de telemea de 200-250 g fiecare
2 ciorchini de struguri (pe ciorchine sau doar boabele)
1 mana de nuci
2 linguri de ulei de masline
1 lingurite de miere
Pentru servire, optional, paine.
Cum procedam:
In doua vase mici potrivite pentru cuptor (eu am folosit vase din fonta) punem cate o lingura de ulei de masline, adaugam bucata de feta, apoi strugurii si nucile
Dam la cuptorul incins la 190 de grade pentru 20 de minte.
Servim cald sau rece, alaturi de Fetesca Neaga si Malbec.
Gasiti si pe Instagram reteta integrala, alaturi de alte retete inspirate si pairing-uri gustoase.
Cu drag, Prăji