Drob vegetarian (VIDEO)

Astazi va prezint o reteta de drob vegetarian cu ciuperci pleurotus, multa-multa verdeata si fistic. Nu stiu cum va suna voua combinatia, eu va zic doar ca gustul este perfect! Daca va plac verdeturile si gusturile primavaratice, acest preparat isi va gasi loc pe masa voastra, atat de Paste, cat si in alte zile.

Eu l-am facut la air fryerul meu Breville, care este, de departe, cel mai utilizat electrocasnic mic de la noi din casa. Este ergonomic, se incalzeste repede, se curata usor si preparatele ies delicioase. In plus, dupa cum ii spune si numele, putem sa obtinem la el preparate ca cele prajite la gust, dar gatite doar cu aer cald, fara ulei.

Mai jos va las un clip cu metoda de pregatire, reteta scrisa si cateva poze dragute.

Ingrediente (pentru o tava de chec cu lungimea de 20-22 cm):
2 cepe albe medii
5 fire de ceapa verde
3 fire de usturoi verde
500 g ciuperci pleurotus
500 g urzici* (cantarite crude) oparite
100 g leurda* (~3 legaturi) tocata marunt
*daca nu va plac urzicile si/sau leurda, le puteti inlocui cu spanac
2 legaturi de patrunjel
1 legatura de marar
1 legatura de oregano proaspat (optional)
100 g fistic macinat sau nuci macinate
4 oua
1 lingura de faina
3-4 linguri de ulei
sare
piper proaspat rasnit
Optional – oua fierte (si murate) de gaina sau de prepelita

Cum procedam:
Tocam marunt ceapa uscata si o calim in ulei + o lingurita de sare, intr-o cratita incapatoare, pana devine translucida
Adaugam 100 ml de apa si fierbem la foc mic pana scade apa, iar ceapa s-a inmuiat
Tocam ceapa si usturoiul verzi si le adaugam peste ceapa calita – lasam la foc mic 3-4 minute, amestecand ocazional
Tocam ciupercile cat de marunt dorim (ele pot fi date si prin masina de tocat), apoi le adaugam in cratita
Acoperim cratita si lasam totul la foc mic ~1- minut, amestecand ocazional, pana cand ciuperile s-au inmuiat
Tocam leurda, urzicile si verdeturile si le adaugam in cratita
Amestecam bine, calim 3-4 minute, apoi adaugam fisticul
Mai lasam pe foc 3-4 minute, amestecand ocazional
Potrivim de sare si piper
Dupa cele 3-4 minute, inchidem focul si lasam compozitia sa se raceasca
Cand compozitia este racita, adaugam peste ea 3 oua batute
Amestecam bine compozitia, apoi o punem intr- tava tapetata cu hartie de copt, alternand compozitie si oua
Coacem la air fryer la 180 de grade pentru 30 de minute – daca ne dorim drobul mai umed si 40 de minute daca il dorim mai uscat.
Il scoatem de la air fryer, il lasam sa se se raceasca complet in tava, abia apoi il portionam.

Cu drag, Prajiturela.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *