NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Crumble cu afine si fistic, fara gluten

Picture of Prăji

Prăji

septembrie 22, 2020

Am primit sambata de la cei de la „La Botteghina” mai multe produse italienesti premium. Printre paste, orez si pasta de masline se afla si un borcan de faina de orez. La atingere, mai tarziu am observat ca si la gust, aceasta faina este diferita de cea de la magazinele asiatice. Este usor mai aspra, nu e ca o pudra si are un gust mai plin. De fapt are gust. 🙂

Imediat cu am vazut-o m-am gandit la un crumble cu afine, fara gluten. Stiu ca multi dintre voi fie nu mancati gluten ca alegere, fie sunteti intoleranti sau aveti boala celiaca. Asa ca acest desert este pentru voi. Bineînțeles la fel de binevenit este si pentru noi, cei care consumam gluten.

Inainte sa va dau reteta, va spun ca acest crumble poate fi facut si in varianta vegana. Inlocuiti untul cu unt de cocos si aveti un desert vegan absolut delicios!

Mai jos va las reteta, catrva poze dragute si un scurt material video.

Lista de ingrediente (Pentru 4 portii)

Cum procedăm?

Ungem cu  putin unt un vas pretabil pentru cuptor – eu am folosit o tigaie de fonta cu invelis de email, cu diametrul de 23 cm (puteti folosi si o tava pătrată, metalica sau de sticla termorezistenta)

Amestecam afinele cu zaharul, apoi le adaugam in vas

Intr-un bol framantam usor restul de unt cu faina de orez si praful de sare pana obtinem consitenta unui pesmet

Tocam grosier fisticul si il amestecam cu „pesmetul” din faina si unt

Distribuim totul, uniform, peste afine

Coacem 35 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade, functia ventilatie.

Savuram cald sau rece, simplu sau alaturi de inghetata.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.