Coquelet in lapte, la Crock-Pot

Cand se apropie sarbatorile pascale si in familie ai personae care nu prefera carnea de miel, incepi sa te te framanti si sa te gandesti cum i-ai putea surpinde la masa de Paste cu preparate speciale. Stiu ca sotului meu ii place foarte mult puiul in lapte, vestita reteta a lui Jamie Oliver, asa ca m-am gandit ca pentru pranzul de duminica, acest fel ar fi binevenit.

Dar ca sa facem diferenta intre o masa clasica de weeknend in care pregatim pui normal,  m-am gandit sa schimbam puiul clasici cu coquelet – tot pui, dar mai mici si mai gustosi.

Si pentru ca mielul va fi cel care va ocupa cuptorul in Duminica Pastelui, slow cooker-ul Crock-Pot este cel care va prelua toata treaba cand vine vorba de puiisorii nostri. Pregatirea ingredientelor va ia 2-3 minute – va garantez chiar este o reteta super simpla. Duminica, inainte sa plecati cu familia la biserica, puneti puii in Crock-Pot, adaugati restul ingredientleor, setati la treapta 2 pentru 3 ore sau treapta 1 pentru 7 ore, in functie de cat o sa fiti plecati de acasa. Cand va veti intoarce, puii vor fi fragezi asteptand sa fie devorati. Partea faina la acest slow cooker este ca nu are nevoie de supraveghere, dar asta stiti deja.

Slow cooker-ul pe care l-am folosit eu azi are un strat ceramic natural care este proiectat pentru a transfera caldura mai rapid și mai eficient decât straturile neaderente. In plus, stratul “DuraCeramic” este rezistent la zgâriere și de 4 ori mai durabil decât straturile neaderente standard, având o durată de viață îndelungată.Ah si inca ceva, nu conține PTFE sau PFOA, de aceea acest strat este nu numai durabil și ușor de curățat, ci și natural și foarte sigur pentru întreaga familie.

Vasul Sauté este detaşabil şi poate fi folosit în cuptor, pe plita, cat si in frigider sau congelator. Curatarea lui se face foarte ușor, cu o laveta si detergent lichid.

Eu am preferat sa ii ascociez cu piure de cartofi, piure de morcov si cateva frunze de salvie prajite, insa daca voi aveti deja pregatita alta garnitura pentru friptura de miel, sunt convinsa ca se potrivste de minune si cu acesti pui.

Nota! Daca nu ati mai facut nicioadata pui in lapte, sa nu va sperie combinatia de lapte, scortisoara, salvie si lamaie, puiul va iesi incredibil de gustos, dar nu parfumat sau cu gust de scortisoara cum ati crede. Daca va plac notele picante, puteti sa aduagati chiar si un ardei iute.

Coquelet in lapte, la Crock-Pot
Print
Ingrediente (pentru 3 portii)
  1. 3 coquelet
  2. ½ legatura salvie
  3. 2 batoane de scortisoara
  4. 1 capatana de usturoi
  5. 30 g unt
  6. Coaja unei lamai
  7. 1 litru de lapte
  8. Sare
  9. Piper
  10. Ulei de masline pentru uns
  11. Ulei sau untura pentru prajit
Cum procedam
  1. Ungem puii bine cu ulei de maline apoi, ii asezonam
  2. Ii prajim in usor pe o parte si pe alta, cat sa se rumeneasca pielea
  3. Punem puii in Crock-Pot, apoi aadaugam restul ingredientelor
  4. Punem capacul si setam la treapta 2 pentru 3 ore sau treapta 1 pentru 7 ore.
Nota
  1. Aveti si optiunea de a pastra puiul la cald, fara sa fie nevoie sa il scoatei din lichid.
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
De sarbatori, bucurati toata familia, indiferent de preferintele culinare.

Cu drag, Praji.

(Articol sponsorizat)

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.