NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Ciorba cu cartofi si smantana

Picture of Prăji

Prăji

iunie 28, 2018

Cand am hotarat impreuna cu Flavia sa demaram Campania #planulH2o, ne-am gandit sa va dam idei care sa va ajute sa ramaneti hidratati pe tot parcursul unei zile. V-am propus apa infuzata, limonade, ceaiuri si fructe. Astazi insa va propun o altfel de hidratare si anume cea cu ciorba. Ciorba cu cartofi si smantana este usoara, de vara, poate fi mancata rece sau calda.

Mie imi place, cand vin de la birou, sa imi pun o portie rece de la frigider intr-un bol, apoi, cat ma schimb si demachiez ciorba va ajunge la temperataura camerei, numai buna pentru a ma racori dupa o zi torida. O savurez simpla. Mircea insa o prefera fierbinte, cu ardei iuti si paine.

Fie ca e ciorba cu cartofi sau cea cu sfecla, fie ca e una cu legume sau verdeata, supa dulce sau clasica, ele ajuta la hidratare, dar si adauga nutrienti in dieta noastra.

Lista de ingrediente (pentru o oala de 4 l)

Cum procedăm?

1. Punem cartofii taiati cuburi in oala, adaugam putina sare si ii acoperim cu apa

2. Apa nu trebuie sa depaseasca nivelul cartofilor mai mult de doi centimetri

3. Lasam la fiert 5 minute (de cand a dat primul clocot), apoi adaugam morcovul, ardeiul si rosia

4. Mai lasam la fiert 10 minute

5. Intr-un bol incapator amestecam bine smantana cu borsul cu un pic de sare si piper

6. Punem 2 polonice din lichidul fierbinte in bolul cu smanata si bors – acest pas este necesar pentru a tempera smantana, astfel evitam branzirea ei (daca smanata este prea slaba procesul de branzire este greu de evitat, dar nu va speriati, gustul e la fel de bun).

Nu uitati sa va hidratati si sa aveti grija de sanatatea voastra.

Praji.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.