NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
martie 6, 2020
De atat de mult timp ma bantuie ideea unei ciocolate de casa cu afine incat la un moment dat credeam ca nu o voi mai face. :))
Cred ca stiu de ce am amanat momentul: pentru ca ce urma sa fac avea sa fie un experiment si, cred, imi era teama ca va fi un experiment nereusit. In plus, timpul nu-mi permite sa fac foarte multe experimente care sa esueze.
Dar iata ca sansa a fost de partea mea si experimentul a iesit din prima. O ciocolata de casa cu gust de… inghetata a zis Mircea, crema de ciocolata cu fructe as zice eu. Oricum ni s-a parut noua, concluzia e ca e foarte buna si indedita.
Am facut si simpla si cu mix de alune si nuci. In aceasta combinatie insa, alunele si nucile nu mi s-au parut la fel de potrivite ca la cea cu cacao. Varianta simpla mi s-a parut si mai fina si mai gustoasa. Voi insa, puteti sa o faceti cum doriti.
Ca baza, am pornit de la reteta Andreei, insa am adaptat-o. Ciocolata contine afine congelate, lapte praf, unt si zahar. Nu contine nici cacao si nici apa. Va las mai jos reteta si va invit sa o faceti, daca va plac fructele, in special afinele, veti fi incantati. Cu atat mai mult cu cat culoarea este superba!
Bineinteles, ea poate fi facuta si cu alte fructe. Ideal e sa fie tot congelate ptr ca cele congelate au si apa si, automat vom obtine mai mult lichid.
Punem afinele si zaharul intr-o cratita, dam la foc mediu si lasam pana se topeste zaharul, amestecand ocazional
Dupa ce s-a topit zaharul, lasam sa se raceasca putin, apoi pasam sau blenduim bine fructele si le trecem printr-o sita
Punem piureul obtinut inapoi in cratita, adaugam untul taiat cuburi si lasam la foc mic pana se topeste untul
Inchidem focul, transferam compozitia intr-un bol incapator (sau in bolul unui mixer) si o lasam sa se raceasca usor
Dupa ce s-a racit (ideal e sa fie usor calduta compozitia), turnam laptele praf in ploaie, amestecand incontinuu cu o spatula
La final, adaugam mixul de alune si nuci, daca folosim
Intindem pe blatul de lucru folie de plastic in 2 straturi, apoi punem compozitia
Formam un baton si stragem bine folia la capete
Dam la rece pentru minim 2 ore, apoi feliem
*putem sa formam si bilute sa le dam prin cocos sau pudra de fructe sau, de asemenea sa punem intr-o forma patrata tapetata cu folie de plastic, apoi sa o portionam in forma de cuburi.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.