NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
februarie 22, 2016
…cu sos de ciocolata
Stiu ca v-am promis ca postez reteta de churros saptamana trecuta, insa, na… cred ca stiti, m-a cam luat valul. E o asa agitatie si nerabdare in viata mea acum, incat nici nu stiu ce sa mai fac. De ce atata agitatie?! Pai sa va uitati la Pro Tv luni, la 20:30 si veti vedea de unde vajul din viata mea la acest moment. Sunt sigura ca dupa data istorica de 29 februarie 2016, viata mea se va mai linisti… sau nu. 😉
Mai stiu ca unii dintre voi asteapta cu nerabdare reteta, care, fie vorba intre noi, este extrem de simpla. Asa ca zic sa las vorba lunga si sa va scriu care-i treaba cu „gogoselele” astea mexicane. Se fac usor, se mananca si mai usor asa ca, va zic din start: e rost de portie dubla!
Punem la fiert apa, uleiul, cele 3 linguri de zahar si parful de sare
Cand da apa in clocot, turnam faina (toata deodata)
Amestecam energic pana se formeaza o bila
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca
Punem la incins uleiul intr-o cratita sau tigaie adanca
Amestecam zaharul ramas cu scortisoara si le punem intr-o farfurie intinsa
Punem aluatul intr-un pos cu cap in forma de stea
Punem cu ajutorul posului „carnaciori” de 5-6 cm direct in uleiul incins, taindu-i un cutit sau o foarfeca
(Daca nu aveti pos, folositi o punga rezistenta careia ii taiati un colt)
Lasam la prajit pana gogosele lunguiete se ridica la suprafata si capata o culoare aurie
Scoatemi gogoseslele pe un servet de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei, apoi, imediat le tavalim prin zaharul amestecat cu scortisoara
Infierbantam smantana (atentie, avem grija sa nu fiarba)
Taiem ciocolata bucatele mici
Turnm smantana fierbainte peste ciocolata si lasam asa 2 minute
Dupa cele 2 minute, amestecam si sosul este format
Mancam churros-ii 😉 calzi, cu sos de ciocolata
pos (sau o punga pentru congelator)
cap de pos in forma de stea
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.