NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Choux aperitiv

Picture of Prăji

Prăji

aprilie 22, 2022

Choux aperitiv umplute cu pate de mangalița și gogoșar în oțet și cu pastă de telemea cu smântână și leurdă

Am facut gogosele din aluat clasic choux pe care le-am umplut cu cremă sarata.

Această coronță vine ca o alternativă la clasicele aperitive pentru mesele de sărbătoare, în speță masa de Paște.

Mai jos vă las rețeta completă și câteva poze dragute.

Lista de ingrediente (pentru 20 gogosele)

Lista de ingrediente (Pentru pasta de branza)

Cum procedăm?

Gogoselele:⁣
Intr-o cratita punem la fiert, la foc mic, apa, untul si sarea;⁣

Cand fierbe apa, turnam toata faina odata si amestecam energic pana se formeaza o pasta; ⁣

Mai amestecam 2 minute pe foc, apoi dam deoparte si lasam compozitia 5 minute sa se racoreasca;⁣

Cand aluatul s-a racorit, adaugam cate un ou, apoi il incorporam. Adaugam urmatorul ou doar cand oul adaugat ulterior s-a incoporat complet;⁣

Punem compozitia intr-un pos cu dui (varf rotund) si posam, in tava tapetata cu hartie de copt, aveline (moate) cu diametrul de 3 cm si inaltime de 1,5-2 cm, cu distanta de 6-7 cm intre ele – isi vor mari volumul la coacere;⁣

Coacem la 200 de grade pentru 20 de minute, functia ventilatie – nu deschidem sub nicio forma cuptorul in timpul coacerii.⁣

Lasam gogoselele să se răcească complet, apoi punem în poș, pe rand, cele doua paste

Punem în cele care vor fi umplute cu pate câte o bucățică de gogoșar, apoi pateul, iar în celelalte postam direct pasta de branza.

Sunt atât de bune simple încât pot fi servite ca atare la aperitiv.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.