O propunere de cină cu care să vă așteptați juniorii când se-ntorc de la școală.
Este prietenoasă și cu cei mai mofturoși, pentru că avem chiftele din piept de pui, piure – din acela cremos și salată de roșii, surpriză, fără pieliță. Totul se face foarte simplu, pe plită și la cuptor.
Eu, ca de obicei am avut ca personaje de încredere plita și cuptorul Neff.
Ingrediente:
Pentru chiftele
500 g piept de pui
1 cartof mediu
1 morcov mediu
câteva frunze de pătrunjel (opțional)
2 căței de usturoi
1 ou
sare și piper
Pentru piure
4-5 cartofi
1 cub de unt
150 ml lapte cald
Pentru salată
4-5 roșii
100 g feta sau telemea
2 lingurițe ulei de măsline
Cum procedăm:
* Încingem cuptorul la 180°, funcția CircoTherm și dăm prin mașină carnea, putem să cumpărăm și carnea tocată
* Dăm prin răzătoarea mică cartoful și morcovul, tocăm mărunt pătrunjelul, batem oul și le adăugăm pe toate peste carne. adăugăm sare si piper, amestecăm apoi formăm niște bile de dimensiunea unor nuci pe care le aplatizăm
* Coacem 20 de minute
* Pentru piure curățăm cartofii, îi tăiem cuburi și îi fierbem cu apă sărată la foc mediu – la plita mea 10 minute la treapta 8
* După ce s-au fiert îi scurgem, adăugăm untul și laptele și formăm un piure fin pe care îl potrivim de sare
* Pentru salată folosim roșii mai moi pentru a ne fi mai ușor să le îndepărtăm pielița;
* Le tăiem cuburi, pe deasupra punem telemea, ulei de măsline și, dacă mai e nevoie, sare.
Mircea, care ar mânca asemeni unui adolescent a fost super încântat, iar eu am fost bucuroasă că am avut o masă slab calorică. Sunt sigură că și nepoții mei ar fi fost la fel de încântați.
Chiftele de pui la cuptor cu piure cremos – rețeta video