NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
aprilie 16, 2025
Pe voi ce vă inspiră când prăjituriți?
Pe mine m-a inspirat „Clătite cu căpșuni și dragoste” — o carte cozy, tandră și plină de atmosferă, pe care am ascultat-o pe @voxa.ro între grădinărit, gătit și plimbări cu cățelușele.
Așa a apărut acest cheesecake cu căpșuni, fără coacere, cu bază de clătite, cremă de brânză și căpșuni din grădină.
Această carte este una dintre cele mai populare apariții recente: un bestseller internațional, virală online și inclusă în lista New York Times Bestsellers. Personajele sunt calde, dialogurile amuzante, pe alocuri cu puțin romance. 🌶😉
Blatul:
Batem ouăle, încorporăm iaurtul, praful de sare și apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Prăjim o singură clătită uriașă într-un cub de unt.
Aceasta va fi baza pentru cheesecake-ul nostru și singurul pas pe care îl facem la aragaz. În rest, nu va mai fi nevoie de coacere.
Crema:
Amestecăm crema de brânză cu smântâna și cu gelatina, iar la final adăugăm vanilia și zahărul. Dacă avem folie de acetofan (pentru a stabiliza crema), o așezăm în jurul formei, punem baza din clătită pe care o decupăm la dimensiunea formei.
Căpșunile se taie felii, păstrând câteva și pentru decor. Tapetăm pereții formei cu feliile de căpșuni și turnăm crema. Iese foarte bine și fără folie de acetofan, dacă folosiți o formă de tort cu pereți detașabili se va desprinde ușor.
Decorăm cu restul de căpșuni și ținem la frigider cel puțin 20 de minute, ideal mai mult pentru a fi siguri că s-a întărit.
Simplu, rapid, delicios.
Poftă bună!
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.