Cheesecake cu ciocolata

…si blat de migdale

Cred ca cele mai multe retete de desert de la mine de pe blog sunt cele de feluri de cheesecake. De cand am descoperit acest desert, il fac cu orice ocazie. Combinatia dintre crema de branza si blatul crocant din biscuiti mi se pare potrivirea perfecta. Ce-mi mai place la acest desert este faptul ca este foarte versatil. Fie ca il faci cu fructe de padure, biscuti oreo si portocala sau in varianta mini, el nu poate fi altcumva decat delicios. Astazi vin cu o varianta mult ceruta si pe care stiu ca multi dintre voi o asteapta de mult: cheesecake cu ciocolata. Blatul contine, pe langa biscuiti digestivi si faina de migdale. Combinatia ciocolata si migdale este una divina.
cheesecake cioco 3
De obicei fac cheesecake ori in tava rotunda ori monoportii, in tava de briose. Azi insa am optat pentru o tava dreptunghiulara de 20/30cm pentru ca am vrut sa obtin „cheesecake bars”, in tarducere libera: cuburi de chesecake.

cu filtru

Cheesecake cu ciocolata
Print
Ingrediente (pentru o tava de 20/30 cm)
  1. 100 g biscuiti digestivi
  2. 100 faina de migdale (sau migdale rasnite)
  3. 50 g unt
  4. 400 g crema de branza
  5. 3 oua
  6. 150 ml smantana pentru frisca + 200 g ciocolata neagra (sau, in loc de smanatana si ciocolata putem pune o conserva de lapte condensat cu cacao)
  7. 100 g zahar de cocos (daca folosim lapte condensat nu mai punem zaharul)
Cum procedam
  1. Pisam biscuitii intr-un blender sau cu ajutorul unui sucitor, apoi ii amestecam cu faina de migdale
  2. Turnam untul topit peste biscuti si migdale si amestecam pana obtinem un pesmet umed
  3. Punem pesmetul in tava, il presam bine, apoi dam tava la frigider
  4. Punem la foc mic smantana pana cand se infierbanta (scoate aburi), apoi adaugam ciocolata maruntita
  5. Asteptam 2-3 minute, apoi amestecam energic cu un tel smantana cu ciocolata - vom obtine o crema lucioasa (numita si ganache) - dam deoparte
  6. Intr-un bol (cu ajutorul unui mixer sau cu un tel) amestecam branza cu zaharul (daca folosim), dupa care, rand pe rand adaugam ouale - adaugam astfel oaule pentru ca vrem sa obinem o textura cremoasa si densa, nu aerata
  7. Dupa ce am inglobat ouale, adaugam ganache-ul de ciocolata (sau laptele condensat)
  8. Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si coacem la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 1 ora
  9. Portionam dupa ce cheesecakeul este racit complet (la temperatura camerei)
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
 
cheesecake cu cioco
cheesecake cu cioco 2

Sa fie ciocolata si voie buna.
Cu drag, Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *