Fast food la tine acasa 😉
Cine spune ca nu-i place burgerul (in orice fel de forma ar fi el) ori este ipocrit, ori nu a mancat niciodata. De cate ori vi se intampla sa treceti prin fata unui fast food fara sa fiti tentati sa intrati?! Baietii n-au nicio problema, dar fetele, saracele de ele… Stiu cum este fetelor: intri, stai la rand, comanzi, iei comanda, te asezi la masa, savurezi si aproape de ultima inghititura se declanseaza razboiul… Of, si te dojenesti, si zici ca nu mai faci, si zici ca o sa alergi o ora pe banda, si ii spui dumnezeului dietei echilibrate ca o sa te revansezi si tot asa…
Dar iata ca minunatul englez peltic ne-a venit si noua in ajutor. Cum dragul de el, Jamie Oliver s-a gandit si la noi si la toti cei care au grija de sanatatea, aspectul si constiinta lor;).
Iata asadar o varianta de cheeseburger homemade foarte usor de facut. In 20 de minute veti avea in farfurie un pranz (cina) decadent pe care puteti sa il savurati fara cea mai mica mustrare de constiinta.
Daca inca nu sunteti convinsi, aruncati un ochi peste ingrediente.
Ne trebuie:
Cantitatile sunt pentru 4 cheesburgeri
Pentru „chiftele”
- 500 g carne tocata (de preferat amestec vita-porc)
- 1 ceapa medie – tocata marunt sau data prin blender
- 1 catel de usturoi – zdrobit
- 2 galbenusuri
- 50 g pesmet
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingurita de oregano uscat
- 1/2 lingurita boia de ardei (uite sau dulce, dupa preferinte)
- sare de mare
- piper proaspat macinat
- ulei de masline
Pentru burger
- 4 chifle pentru hamburger (eu le cumpar de la Lidl)
- 4 sau 8 felii de branza
- 1 rosie
- cateva frunze de salata verde
- 1 ceapa medie
Cum facem:
Pasul 1
- intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru chiftele (mai putin uleiul de masline). Va recomand sa le amestecati cu mainile, se vor combina mai bine
- impartim amestecul in patru parti egale, iar cu ajutorul palmelor inmuiate in apa facem patru bile pe care le presam pentru a forma niste chiftele cu o grosime de aproximativ 1 cm
- le dam la frigider timp de 5 minute, timp in care…
- taiem rosiile si ceapa felii, spalam si uscam salata
- incingem tigaia (gratarul) foarte bine
- mai asezonam inca o data chiftelele astfel formate, le ungem cu putin ulei de masline pe fiecare parte
- le frigem pe gratarul incins intre 10 si 12 minute (in functie de cat de facute le dorim), intocandu-le la fiecare 1-2 minute. Le lasam sa se odihneasca.
Pasul 2
- taiem chiflele in doua
- le punem cu partea taiata pe o tigaie incinsa si le lasam 1 min cat sa formeze o crusta crocanta
- apoi, in ordinea dorita, formam sendvisul.
Pofta buna!
6 comments
Cheeseburger La PrajiturEla
avofthrrrrp
[url=http://www.g3098s60w30hz2e8135gxzh7o3pb9hhks.org/]uvofthrrrrp[/url]
vofthrrrrp http://www.g3098s60w30hz2e8135gxzh7o3pb9hhks.org/
Intr-adevar arata f. apetisant dar , te rog scoate din descrierea cheeseburger-ului cuvantul „sanatos”!
Am scos cuvantul. El era folosit ca o comparatie cu cel de la fast food:)
Arata super apetisant! O sa incerc si eu reteta cu gandul ca sentimentul de vina va fi mult diminuat..:)
P.S. Am incercat vreo cateva retete si o sa mai incerc. De citit ( si salivat ) le-am citit pe toate. Ma poti numara printre fani.
Chiar merita mancat fara urma de remuscari:))
Multumesc Elena! Sper sa te tin curioasa si interesata in continuare;)