NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Budinca de paine cu ciocolata

Picture of Prăji

Prăji

februarie 11, 2017

Cum transformi painea veche intr-o delciosenie

Va spuneam in liveul pe care l-am facut marti pe Facebook ca sunt impotriva risipei almentare. Traim intr-o societate in care se incuranjeaza consumerismul si intr-o tara in care, din pacate cantitatea primeaza in fata calitatii. In cazul nostru, al romanilor, consumul painii ajunge la cote unoeri alarmante.

Dar articolul de astazi nu este unul in care va tin prelegeri, desi va sfatuiesc sa cumparati mai putin si cu o calitate mai ridicata, ci unul care sa va ajute sa nu aruncati painea pe care ati cumparat-o, nu de putine ori, in exces.

V-am dat 3 idei de ce puteti sa faceti cu painea veche. Prima era cea de Friganele cu crema de branza si capsuni, a doua de crutoane aromate (in curand pe blog) si cea de-a treia, cea pe care v-o prezint azi: budinca de paine, cu ciocolata. Aceasta budinca de ciocolata este o reteta specific britanica (sau cel putin asa stiu eu). Varianta de azi este una pretabila pentru desert sau pentru un brunch de weekend dat fiind faptul ca este cu ciocolata.  Am optat pentru varianata cu ciocoata pentru ca saptamana asta am fost in concediu si mi-am facut de cap. De cele mai multe ori insa, eu fac aceasta budinca pentru mic dejun si o fac cu fructe dezhidratate (smochine, curmale, stafide, goji), seminte, dar si cu fructe proaspete (preferatele mele in aceasta budinca fiind afinele).

Asadar eu a recomand sa nu aruncati painea la gunoi, ci sa o transformati in aceasta delicioasa budinca pe care o puteti face exact pe gustul vostru.

 

Lista de ingrediente (pentru doua portii generoase)

Cum procedăm?

Taiem feliile de paine in cuburi

Ungem bolurile (vasul) cu unt

Adaugam cuburile de paine si ciocolata taiata bucatele, apoi amestecam

Batem usor ouale cu praful de sare

Adaugam mierea sau zaharul si mai amestecam putin

Incorporam laptele, apoi turanm compozitia peste paine

Punem o greutate (farfurie, bol) cu diametrul mai mic decat vasul in care coacem pentru ca painea sa stea scufundata in lapte

Dam totul la rece pentru minim 30 de minute

Coacem la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 40 de minute

Nota

Nu a speriati daca udinca se umfla, apoi, dupa e o scoateti din cuptor se lasa, este absolut normal.

Nu irositi mancarea si cumparati ce-i mai bun.

Cu drag, Praji.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.