NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac copt

Picture of Prăji

Prăji

octombrie 25, 2017

Toamna + ciocolata = perfectiune

Dupa neasteptat de deliciosul tort pe care l-am facut impreuna cu voi live pe Facebook, mi-a ramas niste crema cu mascaprone si dovleac si niste dovleac copt. 

De fiecare data cand deschideam frigiderul vedeam cele doua boluri si parca mi se blocase creierul – efectiv nu-mi venea nicio idee de cum as putea sa le folosesc.

Navigand insa pe Facebook, Dia de la Retetele mele dragi mi-a dat o idee. Ea facuse o negresa cu dovleac si sos de piure de castane. Atunci m-am gandit ca as putea sa adaptez reteta mea de brownie cu crema de branza si portocale si as putea sa o transform intr-una cu mascarpone si dovleac. N-am mai stat pe ganduri si m-am apucat de treaba. Aveam in casa de toate, eram foarte relaxata, asa ca am avut impresia ca am depus zero efort.

Rezultatul: o prajitura ciocolatoasa, densa si cremoasa. O explozie de ciocolata cu gust de toamna. 

Lista de ingrediente (pentru baza, pentru o tava de aporx 20/30 cm ~ 12 cuburi)

Lista de ingrediente (pentru crema)

Cum procedăm?

Baza

Punem intr-un bol termorezistent untul, zaharul si ciocolata si le topim pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde

Lasam compozitia sa se racoreasca, apoi adaugam ouale batute usor in prealabil (avem grija sa racim suficient compozitia – daca turnam ouale cand compozitia este prea calda, ouale se vor transforma in omleta), apoi extarctul de vanilie

Cernem in bolul cu ciocolata faina in care am pus praful de sare si cacaoa, apoi amestecam usor doar cat sa le inglobam

Turnam compozitia tava tapetata cu hartie de copt, apoi pregatim crema

Piureul de dovleac

Taiem dovleacul de copt (soiul rotund, nu in forma de para) bucati mari, il curatam de pulpa, apoi presaram pe deasupra putin zahar brut si mirodenii (dupa preferinta)

Il coacem pentru 30 de minute la 180 de grade celsius

Dupa ce s-a copt, il lasam putin sa se raceasca, il curatam de pe coaja, iar pulpa o transformam in piure (eu am facut piureul cu o furculita, daca doriti sa fie mai fin, puteti folosi un blender)

Crema

Amestecam toate ingredientele si le mixam 1 minut la viteza maxima

Punem cu ajutorul unei linguri, crema din loc in loc peste compozitia cu ciocolata

Cu ajutorul unei furculite facem un model marmorat, adica intrepatrundem crema de branza cu compozitia cu ciocolata

Coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute

O lasam sa se raceasca in tava, apoi o taiem cuburi.

Eu am facut prajitura duminica, in timp ce citeam. Ce voiam sa va spun cu asta, e ca aceasta prajitura chiar se face foarte usor. Ar fi si pacat sa nu o faceti. 🙂
Cu drag, Praji.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.